alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

mosxari psito top

Το κόντρα φιλέτο είναι το αγαπημένο μου κομμάτι κρέατος! Ειδικά  για ψήσιμο στον φούρνο θεωρώ ότι είναι τόσο τρυφερό και συνάμα ζουμερό που λιώνει στο στόμα

ΜΟΣΧΑΡΙ ΨΗΤΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ

mosxari psito top

Το κόντρα φιλέτο είναι το αγαπημένο μου κομμάτι κρέατος! Ειδικά  για ψήσιμο στον φούρνο θεωρώ ότι είναι τόσο τρυφερό και συνάμα ζουμερό που λιώνει στο στόμα

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 2 ώρ. 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
1 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 20€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κόντρα φιλέτο κατά προτίμηση σιτεμένο για 15 ημέρες
  • 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 2 κουτ. σουπ. θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο

Για το ζωμό

  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 κλαδάκια θυμάρι
  • 1/2 φλιτζάνι μαυροδάφνη
  • 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 3/4 φλιτζάνι ζωμό βοδινό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε το σκόρδο με το θυμάρι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Αλείφετε το κρέας με το μείγμα και αφήνετε στο ψυγείο να μαριναριστεί για τουλάχιστον 1 ώρα.


2. Βγάζετε το κρέας από το ψυγείο, το αλατίζετε και το τοποθετείτε σε ένα ταψί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Στη συνέχεια το γυρίζετε και ψήνετε για ακόμα 30 λεπτά αν θέλετε το κρέας σας μέτρια ψημένο και 45 αν το θέλετε καλοψημένο. Αποσύρετε το κρέας από το φούρνο, το μεταφέρετε σε μια πιατέλα και το αφήνετε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά σε ζεστό μέρος. Κρατάτε τους χυμούς του κρέατος που θα μαζευτούν στην πιατέλα.


3. Τοποθετείτε το ταψί που ψήσατε το κρέας στην εστία της κουζίνας σε δυνατή θερμοκρασία και προσθέτετε το σκόρδο, τη δάφνη και το θυμάρι. Ρίχνετε τη μαυροδάφνη και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύετε τρίβωντας τον πάτο του ταψιού για να ξεκωλήσουν τα υπολείμματα από το κρέας. Αφήνετε το μείγμα να βράσει μέχρι να μειωθεί η ποσότητά του σχεδόν στο μισό. Ρίχνετε το κόκκινο κρασί και αφήνετε να βράσει το μείγμα μέχρι η ποσότητά του να μειωθεί κατά τα ¾. Προσθέτετε το ζωμό, φέρνετε σε βρασμό, δοκιμάζετε αν χρειάζετε αλάτι και πιπέρι και τέλος προσθέτετε και τους χυμούς από το κρέας.


4. Σερβίρετε το κρέας με το ζωμό που έχετε βάλει σε μια σαλτσιέρα.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Είναι σημαντικό να αφήσετε το κρέας να ξεκουραστεί στη μαρινάδα γιατί έτσι θα γίνει πιο μαλακό. Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κρασί μπορείτε να διπλασιάσετε την ποσότητα του ζωμού.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face