Για 4 άτομα ()
1. Ρίχνετε σε ένα τηγάνι το μισό βούτυρο και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε τα μήλα και τα σοτάρετε για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν ελαφρά. Τα αποσύρετε από το τηγάνι και τα αφήνετε στην άκρη.
2. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε το υπόλοιπο βούτυρο και όταν ζεσταθεί προσθέτετε τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 5 λεπτά. Τα αποσύρετε από το τηγάνι και τα αφήνετε στην άκρη.
3. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και το αφήεντε να ζεσταθεί. Αλατοπιπερώνετε το συκώτι και το αλευρώνετε. Το τινάζετε για να φύγει η περίσσια ποσότητα αλευριού, το βάζετε στο τηγάνι και το ψήνετε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
4. Προσθέτετε τα μήλα και τα κρεμμύδια και ανακατεύετε. Σβήνετε με τη σουμάδα και αφήνετε να απορροφήσουν τα υγρά και να καραμελώσουν. Σερβίρετε ζεστό.
Αν θέλετε πασπαλίστε με λίγο μαϊντανό που του ταιριάζει.