Για 6 άτομα ()
1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας μαζί με το κρεμμύδι για 4 – 5 λεπτά μέχρι να αλλάξει χρώμα. Πασπαλίζετε με το αλεύρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για ακόμα 2 – 3 λεπτά.
2. Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτετε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό. Αφήνετε το κρέας να σιγοβράσει με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας για περίπου 40 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε τη ντομάτα, αλάτι και τα πιπέρια και βράζετε για ακόμα 10 λεπτά. Βγάζετε το κρέας από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα.
3. Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζετε το κριθαράκι σε άφθονο αλατισμένο νερό, στο οποίο προσθέτετε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, μόλις για 3-4 λεπτά. Στραγγίζετε το κριθαράκι και το ρίχνετε μέσα στη σάλτσα του κρέατος να βράσει για αλλά 7-8 λεπτά.
4. Σε μια πιατέλα σερβίρετε το κριθαράκι και από πάνω βάζετε τα κομμάτια του κρέατος. Περιχύνετε με τη σάλτσα, πασπαλίζετε με το κεφαλοτύρι και σερβίρετε.
Αν θέλετε πιο πλούσια σάλτσα προσθέστε 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας.