alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

tas-kempap top

Κλασικό και αξεπέραστο Ελληνικό φαγητό, υπέροχο για ένα κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι

ΜΟΣΧΑΡΙ ΤΑΣ ΚΕΜΠΑΠ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ

tas-kempap top

Κλασικό και αξεπέραστο Ελληνικό φαγητό, υπέροχο για ένα κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ. 10 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 15€,

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 κιλό μοσχάρι (κιλότο χωρίς κόκκαλο) κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες τριμμένες στον χοντρό τρίφτη ή 1 ½ κουτ. σουπ. ντομάτα πελτέ
  • 1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
  • 1 κουτ. σουπ. βούτυρο αγελαδινό
  • 3 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
  • 5 κόκκους μπαχάρι
  • 150 γρ. κεφαλοτύρι σκληρό κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένετε τα κομματάκια κρέας καλά με κρύο νερό. Σοτάρετε σε μια κατσαρόλα ή σε χύτρα ταχύτητας το κρεμμύδι με το βούτυρο και στην συνέχεια βάζετε τα μικρά κομματάκια κρέας και το ελαιόλαδο. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε για 2'-3' να βράσει και να εξατμιστεί το αλκοόλ.


2. Ρίχνετε στην κατσαρόλα την ντομάτα τριμμένη, ή τον διαλυμένο σε νερό πελτέ, το κρέας, το αλάτι, το πιπέρι, το μπαχάρι και προσθέτετε χλιαρό νερό μέχρι να καλύψετε το κρέας.


3. Σκεπάζετε την κατσαρόλα η τη χύτρα με το ανάλογο καπάκι και αφήνετε να βράσει για μια ώρα.


4. Ρίχνετε μέσα στο κρέας μόλις είναι έτοιμο το κεφαλοτύρι, κομμένο σε μικρά κομματάκια.

 

5. Συνεχίζετε το μαγείρεμα του φαγητού με την κατσαρόλα ή τη χύτρα ανοιχτή για 10'-12'για να πήξει η σάλτσα. Σερβίρετε το τας κεμπάπ σκέτο με την σάλτσα του ή συνοδεύετε με τηγανιτές πατάτες ή πιλάφι.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Την ίδια συνταγή μπορείτε να την κάνετε με μεγάλο σε ηλικία αρνί. Αν θέλετε να ''κόψετε'' την μυρωδιά του αρνιού δοκιμάστε να βάλετε στο βράσιμο ένα ολόκληρο κρεμμύδι πάνω στο οποίο έχετε καρφώσει ένα γαρίφαλο.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face