Για 6 άτομα ()
1. Πλένετε τα κομματάκια κρέας καλά με κρύο νερό. Σοτάρετε σε μια κατσαρόλα ή σε χύτρα ταχύτητας το κρεμμύδι με το βούτυρο και στην συνέχεια βάζετε τα μικρά κομματάκια κρέας και το ελαιόλαδο. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε για 2'-3' να βράσει και να εξατμιστεί το αλκοόλ.
2. Ρίχνετε στην κατσαρόλα την ντομάτα τριμμένη, ή τον διαλυμένο σε νερό πελτέ, το κρέας, το αλάτι, το πιπέρι, το μπαχάρι και προσθέτετε χλιαρό νερό μέχρι να καλύψετε το κρέας.
3. Σκεπάζετε την κατσαρόλα η τη χύτρα με το ανάλογο καπάκι και αφήνετε να βράσει για μια ώρα.
4. Ρίχνετε μέσα στο κρέας μόλις είναι έτοιμο το κεφαλοτύρι, κομμένο σε μικρά κομματάκια.
5. Συνεχίζετε το μαγείρεμα του φαγητού με την κατσαρόλα ή τη χύτρα ανοιχτή για 10'-12'για να πήξει η σάλτσα. Σερβίρετε το τας κεμπάπ σκέτο με την σάλτσα του ή συνοδεύετε με τηγανιτές πατάτες ή πιλάφι.
Την ίδια συνταγή μπορείτε να την κάνετε με μεγάλο σε ηλικία αρνί. Αν θέλετε να ''κόψετε'' την μυρωδιά του αρνιού δοκιμάστε να βάλετε στο βράσιμο ένα ολόκληρο κρεμμύδι πάνω στο οποίο έχετε καρφώσει ένα γαρίφαλο.