Για 6 άτομα ()
1. Πλένετε καλά με κρύο νερό το κρέας και το κόβετε σε μια επιφανεια κοπης σε μεγάλους κύβους. Δεν αφαιρείτε το κόκαλο. Ψιλοκόβετε το σκόρδο, το σέλινο, το λάχανο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τις 2 πιπεριές.
2. Σοτάρετε σε αντικολλητικό σκεύος το ελαιόλαδο με το σκόρδο για 1'-2'. Προσθέτετε στο σκεύος το κρέας και σοτάρετε για 5'-6' έως ότου αρχίσει να παίρνει ρόδινο χρώμα. Σβήνετε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτετε το σέλινο και 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό.
3. Σκεπάζετε το σκεύος και μαγειρεύετε σε χαμηλή θερμοκρασία για 25' . Προσθέτετε το λάχανο , τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τις πιπεριές, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνετε περισσότερο τη θερμοκρασία και μαγειρεύετε για 45΄άκομη. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, με μπόλικο φρεσκοκομμένο πιπέρι ή πάπρικα.
Για να εκτελέσετε τη συνταγή, διαλέγετε ένα μέτριο σε μέγεθος φρέσκο λευκό λάχανο με σφιχτά, κλειστά φύλλα με λαμπερό και φωτεινό χρώμα. Εάν δεν το μαγειρέψετε αμέσως, το κρατάτε στο ψυγείο για 3-4 ημέρες. Μπορείτε εάν θέλετε να φτιάξετε το φαγητό με κόκκινο λάχανο.