alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

mosxari-laxano large

Χειμωνιάτικο, στιβαρό και πολύ νόστιμο φαγάκι, το οποίο μπορείτε να απολαύσετε και με κοτόπουλο ή χοιρινό

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

mosxari-laxano large

Χειμωνιάτικο, στιβαρό και πολύ νόστιμο φαγάκι, το οποίο μπορείτε να απολαύσετε και με κοτόπουλο ή χοιρινό

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ. 10 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 18€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 1/2 κιλό μοσχάρι στηθοπλευρές κομμένες σε μεγάλες μπουκιές
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 μέτριο λάχανο ψιλοκομμένο
  • 8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
  • 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
  • χυμό από 4 λεμόνια
  • αλάτι, πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • καυτερή πάπρικα σε σκόνη
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένετε καλά με κρύο νερό το κρέας και το κόβετε σε μια επιφανεια κοπης σε μεγάλους κύβους. Δεν αφαιρείτε το κόκαλο. Ψιλοκόβετε το σκόρδο, το σέλινο, το λάχανο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τις 2 πιπεριές.


2. Σοτάρετε σε αντικολλητικό σκεύος το ελαιόλαδο με το σκόρδο για 1'-2'. Προσθέτετε στο σκεύος το κρέας και σοτάρετε για 5'-6' έως ότου αρχίσει να παίρνει ρόδινο χρώμα. Σβήνετε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτετε το σέλινο και 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό.


3. Σκεπάζετε το σκεύος και μαγειρεύετε σε χαμηλή θερμοκρασία για 25' . Προσθέτετε το λάχανο , τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τις πιπεριές, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνετε περισσότερο τη θερμοκρασία και μαγειρεύετε για 45΄άκομη. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, με μπόλικο φρεσκοκομμένο πιπέρι ή πάπρικα. 

ΧΡΗΣΙΜΟ

Για να εκτελέσετε τη συνταγή, διαλέγετε ένα μέτριο σε μέγεθος φρέσκο λευκό λάχανο με σφιχτά, κλειστά φύλλα με λαμπερό και φωτεινό χρώμα. Εάν δεν το μαγειρέψετε αμέσως, το κρατάτε στο ψυγείο για 3-4 ημέρες. Μπορείτε εάν θέλετε να φτιάξετε το φαγητό με κόκκινο λάχανο.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face