alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

livanese top

Στο Λίβανο την ονομάζουν moutabal και θεωρώ ότι είναι μια από τις πιο νόστιμες μελιτζανοσαλάτες που έχω δοκιμασει ποτέ! Η ελαφροκαπνιστή γεύση της μελιτζάνας ταιριάζει απίστευτα με το αρνί και το κουκουνάρι!

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΛΙΒΑΝΕΖΙΚΗ ΜΕ ΑΡΝΙ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ

livanese top

Στο Λίβανο την ονομάζουν moutabal και θεωρώ ότι είναι μια από τις πιο νόστιμες μελιτζανοσαλάτες που έχω δοκιμασει ποτέ! Η ελαφροκαπνιστή γεύση της μελιτζάνας ταιριάζει απίστευτα με το αρνί και το κουκουνάρι!

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 3 μεγάλες μελιτζάνες (φλάσκες)
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 4 κουτ. σουπ. ταχίνι
  • 1 κουτ. σουπ. γιαούρτι
  • 5 κουτ. σουπ. χλιαρό νερό
  • 3 κουτ. σουπ. χυμό λεμονιού
  • 4 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.γλυκ. κόλιανδρο τριμμένο
  • αλάτι

Για το κρέας

  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο αρνί
  • 1 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 1 πρέζα κόλιανδρο τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 1 κουτ. σουπ. πετιμέζι
  • 5 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σουπ. κουκουνάρι καβουρντισμένο
  • 2 κουτ. σουπ. βρασμένα ρεβίθια (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ψήνετε τις μελιτζάνες επάνω στη φωτιά (σε γκαζάκι) ή στο γκριλ της κουζίνας ή στα κάρβουνα. Τις αφήνετε να κρυώσουν και αφαιρείτε την επιδερμίδα και τους σπόρους. Την διαδικασία αυτή την κάνετε κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό ώστε να μην μαυρίσουν οι μελιτζάνες.


2. Αφήνετε την σάρκα από τις μελιτζάνες σε ένα τρυπητό να στραγγίσουν τα υγρά τους. Τις μεταφέρετε μετά σε ένα μπολ και τις ανακατεύετε με ένα αυγοδάρτη γρήγορα με το ταχίνι, το γιαούρτι, το λεμόνι, το πολτοποιημένο σκόρδο, το νερό, το ελαιόλαδο το αλάτι και το κόλιανδρο.


3. Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το σκόρδο να γυαλίσει χωρίς να μαυρίσει. Σοτάρετε το κρέας για 4 – 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Προσθέτετε ½ φλιτζάνι νερό και βράζετε μεχρι να απορροφηθεί εντελώς. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και κόλιανδρο.


4. Μεταφέρετε την μελιτζανοσαλάτα σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και από πάνω απλώνετε ένα λεπτόστρώμα κιμά. Περιχύνετε λίγο ελαιόλαδο, το πετιμέζι, πασπαλίζετε με το κουκουνάρι το μαϊντανό τα ρεβίθια και λίγο μαύρο πιπέρι.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Την ίδια συνταγή μπορείτε να την φτιάξετε και με κιμά.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face