alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

kroketes top

Σπιτικές νόστιμες κροκέτες τυριού με τραγανή κρούστα κι θεϊκή υφή με λαχταριστή γέμιση από δυο διαφορετικά τυριά

ΤΡΑΓΑΝΕΣ ΚΡΟΚΕΤΕΣ TΥΡΙΟΥ

kroketes top

Σπιτικές νόστιμες κροκέτες τυριού με τραγανή κρούστα κι θεϊκή υφή με λαχταριστή γέμιση από δυο διαφορετικά τυριά

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ. 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1/3 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 3/4 φλιτζάνι γάλα πλήρες αγελαδινό, ζεστό
  • 2/3 φλιτζάνι ροκφόρ ή μπλε τυρί, σπασμένο
  • 1 1/2 φλιτζάνι γραβιέρα ή έμενταλ τριμμένο
  • 2 φλιτζάνια ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για το πανάρισμα

  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Λιώνετε το βούτυρο σε ένα μέτριο τηγάνι, στη συνέχεια, προσθέτετε το αλεύρι και μαγειρεύετε ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά. Σταδιακά ρίχνετε το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας, για να σχηματιστεί μια παχιά λευκή σάλτσα. Βράζετε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς, στη συνέχεια, αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα τυριά και ανακατεύετε. Στη συνέχεια, καλύπτετε την επιφάνεια με μεμβράνη περιμένετε να κρυώσει.


2. Αφού κρυώσει και σταθεροποιηθεί το μείγμα, πλάθετε με βρεγμένα χέρια το μπαλάκια 4-5 εκ. και στη συνέχεια τους δίνετε οβάλ σχήμα. Βάζετε τις κροκέτες σε ένα ταψί ή ένα πιάτο που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνετε να κρυώσουν μέχρι να στερεοποιηθούν (περίπου 3-4 ώρες ή όλη τη νύχτα).


3. Σε ένα πιάτο ρίχνετε το αλεύρι με το αλάτι και το πιπέρι, σε ένα δεύτερο τα χτυπημένα αυγά και σε ένα τρίτο τη φρυγανιά. Πανάρετε τις κροκέτες με τον εξής τρόπο: τις κυλάτε στο αλεύρι, στη συνέχεια τις βουτάτε στο αυγό και τέλος τις κυλάτε στη φρυγανιά.


4. Ρίχνετε το ηλιέλαιο σε μια βαθιά κατσαρόλα και το ζεσταίνετε να κάψει καλά. Προσθέτετε τις κροκέτες, λίγες-λίγες και τις τηγανίζετε 2 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά και να είναι μαλακές στη μέση. Το βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα και τις τοποθετείτε σε μια πιατέλα που έχετε στρώσει με απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τις σερβίρετε αμέσως.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Βρέξτε τα χέρια σας πριν πλάσετε τις κροκέτες έτσι ώστε να μη κολλάνε. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ½ φλιτζάνι ζαμπόν ψιλοκομμένο το οποίο θα σοτάρετε για να γίνει τραγανό



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face