alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

tsipoura top21 02 2016

Το ιδανικότερο πιάτο για να βρεθείς έστω και νοητά σε όμορφες θάλασσες. Η γεύση που αφήνουν τα μυρωδικά που συνοδεύουν την τσιπούρα είναι μοναδική!!

ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΡΙΓΑΝΗ ΚΑΙ ΚΑΠΑΡΗ

tsipoura top21 02 2016

Το ιδανικότερο πιάτο για να βρεθείς έστω και νοητά σε όμορφες θάλασσες. Η γεύση που αφήνουν τα μυρωδικά που συνοδεύουν την τσιπούρα είναι μοναδική!!

Χρόνος μαγειρέματος: 35 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 8€,

ΥΛΙΚΑ

Για 2 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 τσιπούρα 1 κιλό
  • 6 ντοματίνια πομοντόρι κομμένα στα 2
  • 1 κουτ. σουπ. κάπαρη
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κλαδιά φρέσκια ρίγανη
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1/2 μέτριο λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σ’ ένα ταψί ακουμπάτε το ψάρι καθαρισμένο και σκορπάτε τριγύρω τις ντομάτες, το σκόρδο, τη ρίγανη και την κάπαρη ξαλμυρισμένη σε χλιαρό νερό. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο, το κρασί και το λεμόνι.


2. Σκεπάζετε το ψάρι με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς.


3. Ανοίγετε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για ακόμα 10 λεπτά ώστε να πάρουν χρώμα οι ντομάτες να ροδοκοκκινίσει το ψάρι.


ΧΡΗΣΙΜΟ


Εναλλακτικά μυρωδικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι το δενδρολίβανο και το θυμάρι. Επίσης, μπορείτε να το ακουμπήσετε σε σάλτσα ντομάτας ώστε να γίνει ακόμα πιο ζουμερό.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face