Για 4 άτομα ()
1. Καθαρίζετε τις μπάμιες αφαιρώντας το σκληρό κεφαλάκι τους. Αν είναι μεγάλες τις κόβετε στα δύο. Τις πλένετε και τις αφήνετε να στραγγίσουν καλά. Τις αλατίζετε και τις περιχύνετε με τον χυμό ενός λεμονιού. Τις αδειάζετε σ’ ένα φαρδύ ταψί ή δίσκο και τις αφήνετε μια ώρα να στραγγίσουν τα υγρά τους. Τις ξεπλένετε καλά και τις αδειάζετε σ’ ένα ευρύχωρο μπολ.
2. Ρίχνετε στο μπολ με τις μπάμιες την ντομάτα, τον πελτέ διαλυμένο στον υπόλοιπο χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο και το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε καλά έτσι ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
3. Σ’ ένα ευρύχωρο ταψί τοποθετείτε τις φέτες από το ψάρι. Αδειάζετε γύρω - γύρω τις μπάμιες . Προσθέτετε ένα φλιτζ. τσαγ. νερό, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και τοποθετείτε το ταψί στο κέντρο του φούρνου. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για μια ώρα και 20 λεπτά. Τα τελευταία 20 λεπτά αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και αφήνετε το φαγητό να ροδίσει. Σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Μπορείτε να το φτιάξετε και με ολόκληρες μικρές στείρες ή σάρπες.