Για 4 άτομα ()
1. Σε ένα μικρό μπολ ,αναμίξτε τα συστατικά της μαρινάδας, το σκόρδο, το τζίντζερ, το κόκκινο πιπέρι, το λάδι, το μέλι και τη σάλτσα σόγιας KIKKOMAN SOY SAUCE LESS SALT ΑΤΛΑΝΤΑ.
2. Βάζετε τη μισή μαρινάδα με το σολομό σε μία σακουλίτσα που σφραγίζει ή σε ένα μπολ και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.
3. Σε ένα μέτριο τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Βγάζετε το σολομό από τη μαρινάδα και την πετάτε. Ακουμπήστε το σολομό πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να αφαιρέσετε την extra μαρινάδα. Μαγειρέψτε το σολομό από τη μία πλευρά για περίπου 2-3 λεπτά, στη συνέχεια, αναποδογυρίστε και μαγειρέψτε για άλλα 4 λεπτά.
4. Αφαιρέστε το σολομό από το τηγάνι. Ρίχνετε την υπόλοιπη μαρινάδα και την βράζετε για λίγα λεπτά για να μειωθούν τα υγρά της.
5. Σερβίρετε τον σολομό με τη σάλτσα και συνοδεύετε με μια πράσινη σαλάτα ή αρωματικό ρύζι.
Αν έχετε σολομό με το δέρμα του, τον τηγανίζετε για 3-4 λεπτά από την πλευρά του δέρματος, τον γυρίζετε από την άλλη πλευρά και τότε ρίχνετε τη μαρινάδα , για να διατηρηθεί η πέτσα τραγανή.