Για 4 άτομα ()
1. Για την σάλτσα παντζαριού, βάζετε σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και τοποθετείτε το σκεύος σε μέτρια φωτιά.
2. Μόλις ζεσταθεί ρίχνετε το κρεμμύδι με αλάτι και πιπέρι και το σοτάρετέ για 5΄ ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
3. Προσθέτετε τα παντζάρια, το ξίδι, την καστανή ζάχαρη και τη γλυκιά πάπρικα και ανακατεύετε. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και αφήνετε να σιγοβράσει το μείγμα για 40΄ ανακατεύοντας περιοδικά με μια ξύλινη κουτάλα ώστε να μην κολλήσει.
4. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει. Αφού κρυώσει, το περνάτε από το μούλτι, ώστε να αποκτήσει πιο ομοιογενή υφή και να μοιάζει με πουρέ.
5. Για τον χυλό, τοποθετείτε σε ένα μπολ το αυγό και προσθέτετε την μπύρα, το νερό, το ρυζάλευρο και λίγο αλάτι. Αναμειγνύετε τα υλικά με τη βοήθεια ενός αυγοδάρτη μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
6. Στο μεταξύ φιλετάρετε τις γόπες αφαιρώντας τα κεφάλια και τα κόκαλά τους (τα μικρά κοκαλάκια τα αφαιρείτε με ένα τσιμπιδάκι). Βουτάτε τα φιλέτα μέσα στο χυλό και αφού τα αποσύρετε, τα αφήνετε να στραγγίσουν από το πολύ κουρκούτι. Κατόπιν τηγανίζετε τα σε άφθονο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν (ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος του φιλέτου). Τοποθετείτε τα τηγανισμένα φιλέτα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.
7. Για να στήσετε το πιάτο, τοποθετείτε σε μια πιατέλα τα 2 φιλέτα σε οριζόντια θέση. Περιχύνετε τα ψάρια με τη σάλτσα παντζαριού και κατόπιν τοποθετείτε από πάνω άλλα 2 φιλέτα γόπας αυτή τη φορά κάθετα. Περιχύνετε και πάλι με σάλτσα παντζαριού και τελειώνετε με άλλα 2 φιλέτα γόπας τοποθετημένα οριζόντια. Σερβίρετε άμεσα.
Το ελαιόλαδο πρέπει να έχει ζεσταθεί πολύ καλά για να μην πανιάσει η κρούστα από τα ψάρια. Μπορείτε το ίδιο πιάτο να το φτιάξετε και με μεγάλα φιλέτα γόπας ή ακόμα και με σαφρίδια ή κολιούς.