Για 8 άτομα ()
1. Σουρώνετε τον μπακαλιάρο από το νερό και τον σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τον αλευρώνετε και τον τηγανίζετε στο καυτό ελαιόλαδο μόλις για 2' από κάθε πλευρά να ροδίσει. Τον βγάζετε και τον βάζετε επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσει το λάδι του.
2. Ετοιμάζετε την σάλτσα: Ρίχνετε σε ένα φαρδύ τηγάνι το ελαιόλαδο σοτάρετε το σκόρδο και τα κρεμμύδια να ροδίσουν. Ρίχνετε την ντομάτα, την δάφνη και λίγο πιπέρι. Ανακατεύετε και αφήνετε τα να σιγοβράσουν με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας για 10'. Σβήνετε με το ξύδι και ρίχνετε και τις σταφίδες. Σιγοβράστε για 2'-3'.
3. Βάζετε μέσα και τον μπακαλιάρο και με ένα κουτάλι τον καλύπτετε με την σάλτσα. Αφήνετε το φαγητό να βράσει για 5'-7'. Το σερβίρετε ζεστό.
Αν χρησιμοποιήσετε μαλακό ψάρι όπως φρέσκο μπακαλιάρο μην το βράσετε με τη σάλτσα του πάνω από 2'-3' γιατί θα διαλυθεί. Τα σκληρά ψάρια όπως τα σκουμπριά βράστε για 8'-10'. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ξανθές σταφίδες από σουλτανίνα αντί για μαύρη.