alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

filloti tiropita top

Λατρεμένη φυλλωτή τυρόπιτα με μια συνταγή τόσο δοκιμασμένη που αποκλείεται να σας αποτύχει. Το μυστικό είναι στο στρώσιμο του φύλλου

ΦΥΛΛΩΤΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ

filloti tiropita top

Λατρεμένη φυλλωτή τυρόπιτα με μια συνταγή τόσο δοκιμασμένη που αποκλείεται να σας αποτύχει. Το μυστικό είναι στο στρώσιμο του φύλλου

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 8€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1/2 κιλό φέτα σκληρή θρυμματισμένη
  • 1/2 κιλό μανούρι τριμμένο
  • 1 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, λιωμένο

Για από πάνω

  • 1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
  • 1 αυγό
  • 1 κουτ. σουπ. μαργαρίνη λιωμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Παίρνετε ένα ορθογώνιο ταψί 45x30εκ. και στρώνετε 3 φύλλα βουτυρωμένα μεταξύ τους, τσαλακωμένα. Πασπαλίζετε με λίγη φέτα, λίγο μανούρι και ελαχιστο μαϊντανό. Δεν πρέπει να καλυφθεί ολόκληρη η επιφάνεια του φύλλου με τυρί.


2. Βάζετε από πάνω δύο ακόμα φύλλα βουτυρωμένα μεταξύ τους, τσαλακωμένα, αφήνοντάς τα να πέσουν ανάλαφρα, χωρίς να τα πιέσετε καθόλου. Πασπαλίζετε ξανά με τα τυριά και τον μαϊντανό. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα τυριά και τα φύλλα. Η τελευταία στρώση πρέπει να είναι από 5 φύλλα που τα τοποθετείτε ανάλαφρα και τσαλακωμένα.


3. Σε ένα μπολ χτυπάτε το γάλα, το αυγό και τη μαργαρίνη και περιχύνετε την πίτα. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζετε την πίτα για να εισχωρήσει μέσα το μείγμα του γάλακτος.


4. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 40 – 45 λεπτά. Αποσύρετε από το φούρνο, αφήνετε την πίτα να κρυώσει λίγο και την κόβετε σε κομμάτια.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να εμπλουτίσετε την πίτα με λίγο ανθότυρο τριμμένο.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face