Για 12 άτομα ()
1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι και σχηματίζετε στο κέντρο του μια λακκούβα. Ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά για το φύλλο και προσθέτετε σιγά – σιγά το νερό ζυμώνοντας με τα χέρια σας μέχρι να πάρετε μια ζύμη σφιχτή και ομοιγενή. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ακόμα χλιαρό νερό.
2. Χωρίζετε την ζύμη σε 7 μέρη και τα ζυμώνετε ξανά το καθένα ξεχωριστά. Αφήνετε την ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά περίπου.
3. Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε τη γέμιση. Πλένετε καλά τα χόρτα και τα μυρωδικά και τα ψιλοκόβετε. Ρίχνετε το σπανάκι σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνετε μια κουταλιά της σούπας αλάτι. Το ανακατεύετε και το τρίβετε με τα χέρια σας να μαραθεί. Το ξεπλένετε και το βάζετε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίζει για 10 λεπτά. Ρίχνετε το σπανάκι πάλι στο μπολ και προσθέτετε τα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά, τη φέτα και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και ανακατεύετε καλά.
4. Ανοίγετε με τη βοήθεια ενός πλάστη τις μπάλες της ζύμης σε φύλλο, διαμέτρου λίγο μεγαλύτερη από το ταψί που θα χρησιμοποιήσετε, τα φύλλα πρέπει να έχουν περιθώριο να κρέμονται γύρω από τα τοιχώματα του σκεύους.
5. Λαδώνετε ένα στρογγυλό ταψί και στρώνετε στον πάτο του 3 φύλλα λαδωμένα. Κρατάτε ένα φλιτζάνι γέμιση και από την υπόλοιπη αραδιάζετε τη μισή πάνω στα φύλλα (δεν απαραίτητο να καλύπτει όλα τα σημεία).
6. Απλώνετε από πάνω ένα ακόμα φύλλο και το λαδώνετε. Στην συνέχεια ρίχνετε την υπόλοιπη γέμιση και σκεπάζετε με τα άλλα 3 φύλλα αφού τα λαδώσετε.
7. Απλώνετε τη γέμιση που κρατήσατε περιμετρικά στην άκρη του ταψιού και στη συνέχεια γυρίζετε τα φύλλα που περισσεύουν από τα τοιχώματα του ταψιού ώστε να δημιουργήσετε ένα στεφάνι που θα κλείσει μέσα την γέμιση.
8. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γάλα με το ελαιόλαδο και με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφετε την επιφάνεια της πίτας. Χαράσσετε την πίτα σε κομμάτια του μεγέθους που θέλετε και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς μέχρι η πίτα να ροδίσει, περίπου 1 ώρα.
Aπό το σπανάκι βάζουμε μόνο τα φύλλα και όχι τα κοτσάνια που είναι σκληρά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και έτοιμο χωριάτικο φύλλο.