alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

tyropitta filloto top 22 01 2016

Νόστιμη, με ωραίες πτυχώσεις από φύλλα που στην αγκαλιά τους γαντζώνονται μικρά κομμάτια φέτας. Την λατρεύω και την θεωρώ μια από τις πιο ισορροπημένες τυροπιττες στο είδος της!

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΦΥΛΛΩΤΗ

tyropitta filloto top 22 01 2016

Νόστιμη, με ωραίες πτυχώσεις από φύλλα που στην αγκαλιά τους γαντζώνονται μικρά κομμάτια φέτας. Την λατρεύω και την θεωρώ μια από τις πιο ισορροπημένες τυροπιττες στο είδος της!

Χρόνος προετοιμασίας: 12 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 10€,

ΥΛΙΚΑ

Για 12 κομμάτια ()

Για τη συνταγή

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 250 γρ. φέτα
  • 150 γρ. ανθότυρο
  • 2 αυγά
  • 1 φλιτζάνι γάλα για την γέμιση
  • 2 κουτ. σουπ. βούτυρο αγελαδινό
  • 4 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για από πάνω

  • 3 κουτ. σουπ. γάλα
  • 1 κουτ. σουπ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 κουτ. σουπ. νερό για ράντισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Αναμιγνύουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και περνάμε με την βοήθεια ενός πινέλου ένα ταψί στρογγυλό με μία στρώση. Απλώνουμε απαλά τέσσερα φύλλα επίσης βουτυρωμένα μεταξύ τους. Τα φύλλα μπαίνουν απαλά και χαλαρά έτσι ώστε να περνάει αέρας.


2. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τη φέτα με το ανθότυρο, τα αυγά και το γάλα. Πασπαλίζουμε με ένα μικρό μέρος από το μίγμα το φύλλο χωρίς να το καλύψουμε όλο. Συνεχίζουμε με δυο φύλλα βουτυρωμένα και πάλι με γέμιση. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Στο τέλος από πάνω βάζουμε 3 ακόμα φύλλα.


3. Φτιάχνουμε ένα μίγμα με το γάλα, το βούτυρο και το νερό. Ραντίζουμε την πίτα μας με αυτό και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.


4. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά, στην αρχή για τα πρώτα 12 λεπτά στον αέρα και μετά πάνω κάτω. Κόβουμε την πίτα μας χλιαρή.

 

ΧΡΗΣΙΜΟ


Αν σκεπάσετε την πίτα με μια πετσέτα βαμβακερή, μόλις βγει από τον φούρνο θα γίνει πιο μαλακή. Επίσης, μπορείτε να εμπλουτίσετε την γέμιση με λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο ή μαϊντανό.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face