Για 12 κομμάτια ()
1. Ρίχνετε το αλάτι σε χλιαρό νερό, λίγο ελαιόλαδο και τη μαγιά και τα διαλύετε όλα μαζί. Σε μία μεγάλη λεκάνη ρίχνετε το αλεύρι και το διάλυμα της μαγιάς, ζυμώνετε τη ζύμη μέχρι να γίνει σκληρή και ομοιογενής. Την χωρίζετε σε 8 κομμάτια. Τα τοποθετείτε σε ένα πυρέξ που το έχετε αλευρώσει, τα σκεπάζετε με μια βρεγμένη πετσέτα και τα αφήνετε για 30' λεπτά για να φουσκώσουν.
2. Έπειτα λαδώνετε ένα μεγάλο ρηχό στρογγυλό ταψί και ανοίγετε τα κομμάτια της ζύμης σε φύλλο με τον πλάστη. Παίρνετε ένα – ένα μπαλάκι, το ακουμπάτε πάνω σε μια ξύλινη η μαρμάρινη επιφάνεια. Πασπαλίζετε με μπόλικο νισεστέ και ανοίγετε τα φύλλα, τα οποία πρέπει να περισσεύουν από την περίμετρο του ταψιού γύρω στα 5- 6 εκατοστά.
3. Τοποθετείτε στο ταψί 4 φύλλα, το κομμάτι που περισσεύει εκτός ταψιού το ραντίζετε με ελαιόλαδο και το πασπαλίζετε με σουσάμι, συνεχίζετε με τα άλλα 4 φύλλα.
4. Ρίχνετε αλάτι στα χόρτα και τα δουλεύετε με τα χέρια μας για να φύγουν τα υγρά. Τα βάζετε μέσα στην πίτα και πασπαλίζετε περιμετρικά με λίγη γέμιση και τα φύλλα που περισσεύουν από το ταψί.
5. Διπλώνετε προς τα μέσα, το φύλλο που περισσεύει από το ταψί περιμετρικά γύρω από την άκρη της πίτα. Ψήνετε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 15 λεπτά.
Μπορείτε να εμπλουτίσετε τον κόθορο δηλαδή το γύρω γύρω της πίτας που διπλώνετε προς τα μέσα με λίγη τριμμένη φέτα για περισσότερη νοστιμιά.