Για 4 άτομα ()
1. Μουσκεύετε τα μανιτάρια σε νερό ή λευκό κρασί για 1 ώρα. Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα σουρώνετε τα ζυμαρικά, κρατάτε 1 φλιτζάνι από το νερό, και όπως είναι ζεστά τα επανατοποθετείτε στη κατσαρόλα.
2. Ρίχνετε στον κάδο του μπλέντερ τα φυστίκια και το σκόρδο και τα πολτοποιείτε. Προσθέτετε την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο και την κρέμα και χτυπάτε για λίγο ακόμα.
3. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα μανιτάρια για 10 λεπτά. προσθέτετε τη σάλτσα και το νερό που κρατήσατε και βράζετε για 2 – 3 λεπτά.
4. Περιχύνετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και ανακατεύετε απαλά. Πασπαλίζετε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρετε.