alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

italian-bolognese top

Η πιο νόστιμη σάλτσα για μακαρονάδα που έχετε ποτέ γευτεί ! Αληθινή, βαθιά νοστιμιά που σε στέλνει στον παράδεισο αρκεί να ακολουθήσεις τις οδηγίες για το αργό μαγείρεμα που βοηθάει τα κρεατικά ενώσουν γεύσεις και δυνάμεις...

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΠΟΛΟΝΕΖ

italian-bolognese top

Η πιο νόστιμη σάλτσα για μακαρονάδα που έχετε ποτέ γευτεί ! Αληθινή, βαθιά νοστιμιά που σε στέλνει στον παράδεισο αρκεί να ακολουθήσεις τις οδηγίες για το αργό μαγείρεμα που βοηθάει τα κρεατικά ενώσουν γεύσεις και δυνάμεις...

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ. 40 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 15€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1/2 κιλό βοδινό κιμά
  • 1/2 κιλό χοιρινό κιμά
  • 3 κοτσανάκια σέλερι
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 μικρά καρότα
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κιλό ταλιατέλες
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Περνάτε τα λαχανικά από τον πολυκόφτη και τα ψιλοκόβετε τόσο ώστε να λιώσουν όταν θα βράσουν στη σάλτσα.


2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε όλα τα λαχανικά μαζί, μέχρι να μαλακώσουν περίπου 10 λεπτά. Προσθέτετε το βοδινό και χοιρινό κιμά και συνεχίζετε το σοτάρισμα με γρήγορες κινήσεις ώστε να σπάσει ο κιμάς, μέχρι να ψηθεί ο κιμάς, να απορροφήσει τα υγρά του και να μην είναι πλέον κόκκινος. Σβήνετε με το κρασί.


3. Προσθέτετε το χυμό ντομάτας και το νερό και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει σε μέτρια θερμοκρασία για 1 με 1 ½ ώρα, μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του. Τέλος προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.


4. Βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Μόλις βράσουν τα σουρώνετε και όπως είναι καυτά τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με τη σάλτα. Προσθέτετε την παρμεζάνα, ανακατεύετε καλά, και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Πειραματιστείτε και με άλλο ζυμαρικά όπως πένες, σπαγγέτι ή κοχύλια διότι η σάλτσα ειδικά σε αυτά με τις κοιλότητες μπαίνει στο εσωτερικό τους και τα εμπλουτίζει υπέροχα



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face