Για 4 άτομα ()
1. Ψήνετε τις πιπεριές στο γκριλ του φούρνου για 25 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να καψαλιστεί το δέρμα τους, και της καθαρίζετε. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 10'. Προσθέτετε τις πιπεριές και τις σοτάρετε και αυτές.
2. Αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει λίγο. Τοποθετείτε το μείγμα στο μπλέντερ, προσθέτετε το ζωμό και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από 2 κουταλιές της σούπας φέτα. Χτυπάτε με το μπλέντερ μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά, για περίπου 30''.
3. Βράζετε τα φετουτσίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζετε και κρατάτε ½ φλιτζάνι από το νερό. Ανακατεύετε τα φετουτσίνι με τη σάλτσα και προσθέστε λίγο νερό από τα φετουτσίνι αν χρειάζεται, αλατοπιπερώνετε. Τοποθετείτε τα ζυμαρικά σε μια πιατέλα και πασπαλίζετε με μαϊντανό, τη φέτα που κρατήσατε και σερβίρετε.
Αντί για φετουτσίνι μπορείτε να βάλετε κριθαράκι ή ένα ζυμαρικό με κοιλότητες για να να εγκλωβιστεί μέσα η σάλτα.