alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

tonokeftedakia-spaghetti top

Λαχταριστά κεφτεδάκια τόνου με σπαγγέτι που δεν έχουν σε τίποτα να φοβηθούν από το crash test με τα κλασσικά κεφτεδάκια με κιμά

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ME ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΤΟΝΟΥ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

tonokeftedakia-spaghetti top

Λαχταριστά κεφτεδάκια τόνου με σπαγγέτι που δεν έχουν σε τίποτα να φοβηθούν από το crash test με τα κλασσικά κεφτεδάκια με κιμά

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 2 κονσέρβες τόνο σε νερό, στραγγισμένες
  • 2 κουτ. σουπ. αμύγδαλο τριμμένο
  • ξύσμα από ένα μεγάλο ακέρωτο λεμόνι
  • 2 κουτ. σουπ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σουπ. μουσκεμένη ψίχα μαύρου ψωμιού ή φρυγανιά τριμμένη
  • 1 αυγό
  • 4 κουτ. σουπ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουτ.γλυκ. κύμινο
  • 1 πακέτο σπαγγέτι Νο6
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 3 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια φρέσκια ντομάτα, ψιλοτριμμένη ή χυμό ντομάτας
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί

Για το σερβίρισμα

  • 4 φύλλα βασιλικού
  • 1 κουτ. σουπ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ανοίγετε τις κονσέρβες τόνου, παίρνετε ένα μεγάλο μπολ, αδειάζετε τον τόνο, προσθέτετε τα αμύγδαλα, το ξύσμα λεμονιού, το ψιλοκομμένο μαϊντανό, τη μουσκεμένη ψίχα μαύρου ψωμιού, το αβγό και ρίχνετε αλάτι και πιπέρι.


2. Ανακατεύετε το μείγμα με τα χέρια σας ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά, όπως ακριβώς και με τους κλασσικούς κεφτέδες του κιμά. Πλάθετε το μείγμα σε 12 μπάλες μεγέθους καρυδιού και τις τοποθετείτε σε μια πιατέλα, τις σκεπάζετε με μεμβράνη και τις βάζετε στο ψυγείο να σφίξουν για 10 λεπτά.

 

3. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και προσθέτετε την ψιλοτριμμένη ντομάτα και το σκόρδο. Ρίχνετε λίγο αλάτι και πιπέρι και σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε λίγο να εξατμιστεί το οινόπνευμα, αλευρώνετε τους κεφτέδες και τους ρίχνετε στη σάλτσα να βράσουν για 12 λεπτά. Αυτοί θα φουσκώσουν, θα πάρουν γεύση, χρώμα και άρωμα από την κατακόκκινη σάλτσα.


4. Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα σουρώνετε καλά.


5. Μοιράζετε τα ζυμαρικά σε 6 πιάτα, τα περιχύνετε με τα κεφτεδάκια και την σάλτσα τους, πασπαλίζετε με την παρμεζάνα, λίγο μαϊντανό, στολίζετε με τα φύλλα βασιλικού και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Τα κεφτεδάκια τόνου μπορείτε να τα συνοδεύσετε και με ρύζι.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face