Για 4 άτομα ()
1. Βράζετε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το σύγκλινο κομμένο σε κύβους με το μπαλσάμικο και το αραδιάζετε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε το σύγκλινο στους 180 βαθμούς για 10 – 12 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
3. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο με το βούτυρο σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε τη μισή μυζήθρα και την «καίτε» για 1 – 2 λεπτά. Προσθέτετε τα ζυμαρικά και ανακατεύετε ζωηρά να ανακατευτούν καλά με το τυρί και το ελαιόλαδο. Μεταφέρετε τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε την υπόλοιπη μυζήθρα και το σύγκλινο και ανακατεύετε καλά.
4. Τηγανίζετε τα αυγά μάτια. Σερβίρετε τα μακαρόνια σε μια πιατέλα και αραδιάζετε από πάνω τα τηγανιτά αυγά. Πασπαλίζετε με άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.
Το τηγάνι πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο ώστε να χωράει τα ζυμαρικά και να γίνει εύκολα η ανάμιξή τους. Μπορείτε αντί για σύγλινο να βάλετε ψιλοκομμένο απάκι ή ένα ουδέτερο αλλαντικό που να μην είναι καπνιστό.