Για 4 άτομα ()
1. Μουσκεύετε στο κρασί τα μανιτάρια πορτσίνι. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 5 λεπτά να γυαλίσει.
2. Προσθέτετε τα μανιτάρια και σοτάρετε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να απελευθερώσουν όλα τα υγρά τους. Προσθέτετε το ρύζι και μαγειρεύετε μέσα στα ζουμιά που έχουν απελευθερωθεί.
3. Προσθέτετε το ζωμό κουταλιά – κουταλιά, ανακατεύετε και περιμένετε να απορροφηθεί όσο περισσότερος ζωμός μέχρι να προσθέσετε την επόμενη κουταλιά. Ενδιάμεσα ρίχνετε τα μανιτάρια μαζί με το κρασί. Η διαδικασία αυτή θα σας πάρει περίπου 20 λεπτά.
4. Μετά τα 20 λεπτά, όταν το ρύζι είναι έτοιμο, αποσύρετε το ριζότο από τη φωτιά, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το τυρί κρέμα, την παρμεζάνα και το βούτυρο και ανακατεύετε καλά.
5. Πασπαλίζετε με το μαϊντανό και σερβίρετε ζεστό.
Μπορείτε να το φτιάξετε με οποιαδήποτε ποικιλία μανιταριών σας αρέσει.