alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

salata me kotopoylo abokanto top 07 09 2017

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ BRAVA ΜΕ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

salata me kotopoylo abokanto top 07 09 2017

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 0 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
10 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 0€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη μαρινάδα

  • 1/2 φλιτζάνι μέλι
  • πιπέρι
  • 1 κουτ.γλυκ. σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 4 μπουτάκια κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες ή 2 στήθη χωρίς δέρμα και κόκαλα
  • 3 κουτ. σουπ. μουστάρδα BRAVA μεσογειακά βότανα & μέλι

Για τη σαλάτα

  • 1/4 φλιτζάνι καλαμπόκι κατεψυγμένο ή κονσέρβα
  • 4 φλιτζάνια πράσινη σαλάτα , πλυμένη
  • 1/4 φλιτζάνι μπέικον, καθαρισμένο από λίπος και κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1 φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα στα 2
  • 1 μεγάλο αβοκάντο, κομμένο σε μακρόστενες φέτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά της μαρινάδας, μαζί και την μουστάρδα BRAVA. Ρίξτε τη μισή μαρινάδα σε ένα ρηχό πιάτο για να μαρινάρετε τα φιλέτα κοτόπουλου για δύο ώρες περίπου και φυλάξτε την υπόλοιπη μαρινάδα στο ψυγείο , σε βάζο που κλείνει αεροστεγώς για dressing της σαλάτας.


2. Ζεστάνετε μια αντικολλητική κατσαρόλα (ή το τηγάνι ή την κατσαρόλα) σε μέτρια φωτιά με 3 κ. σ. λάδι , στραγγίστε τα φιλέτα κοτόπουλου από τη μαρινάδα και τηγανίστε από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Μόλις μαγειρευτεί το κοτόπουλο, αφήστε το στην άκρη και αφήστε το να ξεκουραστεί.


3. Σκουπίστε το τηγάνι ή την κατσαρόλα σας με χαρτί κουζίνας. Ρίξτε ένα άλλο κουταλάκι του γλυκού λάδι και τηγανίστε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό.


4. Κόψτε το ψημένο κοτόπουλο σε λωρίδες και προετοιμάστε τη σαλάτα με τα φύλλα, τα ντοματίνια, τις φέτες αβοκάντο, το καλαμπόκι, φέτες και το κοτόπουλο.


5. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας νερό στην μαρινάδα που φυλάξατε στο ψυγείο, ανακινήστε καλά και ρίξτε την πάνω από τη σαλάτα. Πασπαλίζετε με το μπέικον ,λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι .



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face