alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

sal-pikantiko-kotopoulo large

Δροσερή, φρέσκια και κυρίως χορταστική είναι μια σαλάτα η οποία μπορεί να αντικαταστήσει και ένα ολόκληρο γεύμα

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑΔΕΣ, ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ

sal-pikantiko-kotopoulo large

Δροσερή, φρέσκια και κυρίως χορταστική είναι μια σαλάτα η οποία μπορεί να αντικαταστήσει και ένα ολόκληρο γεύμα

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
3 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 10€, Αρκετά οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 6 φλιτζάνια ανάμικτη σαλάτα (μαρούλι σγουρό, κόκκινο και πράσινο, αντίδι, σπανάκι)
  • 2 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 1 φλιτζάνι ρόκα
  • 1 μέτριο πορτοκάλι
  • 1 μέτριο μανταρίνι
  • 1/2 γκρέιπ φρουτ
  • 6 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για μαρινάδα

  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κομματάκια μαστίχα θρυμματισμένη σε σκόνη
  • 1/2 κουτ.γλυκ. πελτέ ντομάτας
  • 1/2 κουτ.γλυκ. πάπρικα (καυτερή ή γλυκιά)
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • χυμό από μισό πορτοκάλι
  • 1 πρέζα γαρύφαλλο
  • 1/2 κουτ.γλυκ. αλάτι

Θρεπτικά συστατικά

(διαίτης, Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε με αυγοδάρτη όλα τα υλικά της μαρινάδας πολύ καλά και τοποθετείτε μέσα το κοτόπουλο. Σκεπάζετε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το αφήνετε να μαριναριστεί στο ψυγείο για 3-4 ώρες.

 

2. Εν τω μεταξύ, καθαρίζετε το πορτοκάλι, το μανταρίνι και το γκρέιπ φρουτ. Τα χωρίζετε με το χέρι σε σκελίδες και αφαιρείτε τα κουκούτσια και τις ίνες, αλλά κρατάτε σε ένα μπολ τους ζωμούς που έχουν τρέξει.


3. Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, το τραβάτε από την μαρινάδα, το σκουπίζετε ελαφρώς με χαρτί κουζίνας και το ψήνετε σε αντικολλητικό ταψάκι στο γκριλ προθερμασμένου φούρνου στους 180° C για 20΄.


4. Πλένετε τα πράσινα σαλατικά τα στεγνώνετε και τα κόβετε με το χέρι σε μέτρια κομμάτια. Σε ένα μπολ, αναμιγνύετε τις σαλάτες μαζί με τα εσπεριδοειδή, περιχύνετε με ελαιόλαδο και με τον χυμό που έχετε κρατήσει από το καθάρισμα των φρούτων. Αλατίζετε, ανακατεύετε και ρίχνετε τριγύρω τα φιλετάκια του κοτόπουλου. Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρετε αμέσως.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε να μαλακώσετε περισσότερο τα φιλετάκια, μπορείτε να τα μαρινάρετε και σε 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι μαζί με χυμό από ένα λεμόνι. Τα τοποθετείτε στο ψυγείο για 2 ώρες και μετά τα μαγειρεύετε.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face