Για 6 άτομα ()
1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε με αυγοδάρτη όλα τα υλικά της μαρινάδας πολύ καλά και τοποθετείτε μέσα το κοτόπουλο. Σκεπάζετε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το αφήνετε να μαριναριστεί στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
2. Εν τω μεταξύ, καθαρίζετε το πορτοκάλι, το μανταρίνι και το γκρέιπ φρουτ. Τα χωρίζετε με το χέρι σε σκελίδες και αφαιρείτε τα κουκούτσια και τις ίνες, αλλά κρατάτε σε ένα μπολ τους ζωμούς που έχουν τρέξει.
3. Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, το τραβάτε από την μαρινάδα, το σκουπίζετε ελαφρώς με χαρτί κουζίνας και το ψήνετε σε αντικολλητικό ταψάκι στο γκριλ προθερμασμένου φούρνου στους 180° C για 20΄.
4. Πλένετε τα πράσινα σαλατικά τα στεγνώνετε και τα κόβετε με το χέρι σε μέτρια κομμάτια. Σε ένα μπολ, αναμιγνύετε τις σαλάτες μαζί με τα εσπεριδοειδή, περιχύνετε με ελαιόλαδο και με τον χυμό που έχετε κρατήσει από το καθάρισμα των φρούτων. Αλατίζετε, ανακατεύετε και ρίχνετε τριγύρω τα φιλετάκια του κοτόπουλου. Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρετε αμέσως.
Αν θέλετε να μαλακώσετε περισσότερο τα φιλετάκια, μπορείτε να τα μαρινάρετε και σε 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι μαζί με χυμό από ένα λεμόνι. Τα τοποθετείτε στο ψυγείο για 2 ώρες και μετά τα μαγειρεύετε.