Για 4 άτομα ()
1. Σε ένα μπλέντερ ρίχνετε την φέτα με το γάλα και πολτοποιείτε. Αδειάζετε την ζελατίνη σε ένα μπολ και προσθέτετε τέσσερεις κουταλιές της σούπας κρύο νερό. Αφήνετε την ζελατίνη να φουσκώσει για 4-5 λεπτά. Την προσθέτετε στο μείγμα με το γάλα και την φέτα. Δουλεύετε ξανά το υλικό στο μπλέντερ για 1-2 λεπτά. Το αδειάζετε σε ένα μπολ και βάζετε στην κατάψυξη για μια ώρα τουλάχιστον.
2. Σε μια πιατέλα αραδιάζετε το καρπούζι, βάζετε και τα ντοματίνια τριγύρω ολόκληρα ή κομμένα στην μέση ανάλογα το μέγεθος.
3. Με ένα μικρό σκούπ (εργαλείο σερβιρίσματος παγωτού) ή με ένα κουτάλι βγάζετε το παγωτό φέτας και το τοποθετείτε ανάμεσα στο καρπούζι και τα ντοματίνια.
4. Αδειάζετε τα υλικά για το ντρέσιγκ σε ένα βάζο που να κλείνει καλά, και ανακινείτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Περιχύνετε την σαλάτα με το ντρέσινγκ, πασπαλίζετε με τον δυόσμο ή τον βασιλικό και σερβίρετε αμέσως.
Μπορείτε να φτιάξετε την σαλάτα και με σκέτη φέτα ή με ξινομυζήθρα.