alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

salata kounoupidiradiccio

Πολύχρωμη, χορταστική με μια νότα από χειμωνιάτικα λαχανικά αλλά κυρίως πρωτότυπη αφού αντί για κρουτόν πασπαλίζετε με μια κρούστα ψωμιού

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΚΑΙ ΡΑΝΤΙΤΣΙΟ

salata kounoupidiradiccio

Πολύχρωμη, χορταστική με μια νότα από χειμωνιάτικα λαχανικά αλλά κυρίως πρωτότυπη αφού αντί για κρουτόν πασπαλίζετε με μια κρούστα ψωμιού

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 6€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 μεγάλο ραντίτσιο (κόκκινο)
  • 1 1/2 φλιτζάνι τρίμματα φρέσου ψωμιού
  • 1 μικρό κουνουπίδι καθαρισμένο και με κομμένα μπουκετάκια
  • 2 κουτ. σουπ. ξίδι λευκό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουτ. σουπ. χυμό λεμονιού
  • 2 κουτ.γλυκ. μουστάρδα Dijon
  • 5 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό φρέσκο χοντροοκομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Θρεπτικά συστατικά

(διαίτης, χορτοφαγική, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Αφαιρείτε τα χαλασμένα εξωτερικά φύλλα του ραντίτσιο και το κόβετε στα τέσσερα. Αφαιρείτε τον πυρήνα του και κόβετε σε χοντρά κομμάτια 3 εκ. περίπου.


2. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180℃. Βάζετε τo τριμμένο ψωμί σε μια λαδόκολλα και ρίχνετε από πάνω 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και πασπαλίστε τα με αλατοπίπερο. Ψήνετε, ανακατεύοντας κάθε μερικά λεπτά, για περίπου 10'. Αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.


3. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράζετε μπόλικο αλατισμένο νερό και ρίχνετε το κουνουπίδι, αφήνοντας το μέχρι να μαλακώσει, για 3' περίπου. Το στραγγίζετε σε τρυπητό το και το απλώνετε σε λαδόκολλα.


4. Σε ένα μπλέντερ ρίχνετε το σκόρδο, μια πρέζα αλάτι και το πολτοποιείτε μέχρι να γίνει πάστα. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το ξίδι, τον χυμό λεμονιού. Προσθέτετε σιγά-σιγά το υπόλοιπο ελαιόλαδο και χτυπάτε με αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν.


5. Βάζετε το κουνουπίδι σε μία σαλατιέρα και αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε τη βινεγκρέτ και ανακατεύετε ελαφρώς για να πάει παντού. Προσθέτετε το ραντίτσιο και τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε ξανά. Δοκιμάστε αν χρειάζετε περισσότερο αλάτι ή βινεγκρέτ. Ραντίζετε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ, πασπαλίζετε με το φρυγανισμένο ψωμί και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μια νόστιμη παραλλαγή που μπορείτε να δοκιμάσετε, είναι προσθέτοντας ψιλοκομμένο βραστό αυγό.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face