alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

easter-salad top

Πολύχρωμη, χορταστική και αγαπητή σε όλους η ρώσικη σαλάτα μεταμορφώνετε βάζοντας της από πάνω τα πασχαλινά γεμιστά αυγά

ΡΩΣΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΤΑ ΑΥΓΑ

easter-salad top

Πολύχρωμη, χορταστική και αγαπητή σε όλους η ρώσικη σαλάτα μεταμορφώνετε βάζοντας της από πάνω τα πασχαλινά γεμιστά αυγά

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 0 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
5 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 15€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 3 βραστά αυγά
  • 4 μεγάλα καρότα βρασμένα
  • 1 φλιτζάνι αρακά ψιλό βρασμένο
  • 1 φλιτζάνι καλαμπόκι βρασμένο
  • 3 κουτ. σουπ. κάπαρη
  • 5 κουτ. σουπ. αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
  • 4 μεγάλες πατάτες βρασμένες και καθαρισμένες

Για τη γέμιση

  • 2 κουτ. σουπ. μαγιονέζα
  • 1 κουτ. σουπ. μουστάρδα
  • 1 κουτ. σουπ. κέτσαπ
  • 1 πρέζα πάπρικα

Για τη μαγιονέζα

  • 2 κρόκους αυγών
  • 2 κουτ.γλυκ. σκόνη μουστάρδας
  • χυμός από 1 ½ λεμόνι
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ηλιέλαιο (όσο τραβήξει)

Για το σερβίρισμα

  • 1 κουτ. σουπ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σουπ. ξύσμα λάιμ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ετοιμάζετε τη μαγιονέζα. Ρίχνετε μέσα στον κάδο του μπλέντερ τους κρόκους και τη μουστάρδα. Σε μέτρια ταχύτητα χτυπάτε τα 2 υλικά. Αυξάνετε τη ταχύτητα και αρχίζετε να προσθέτετε στο μείγμα, εναλλάξ, το λεμόνι και το ελαιόλαδο.


2. Συνεχίζετε, αφού τελειώσει το ελαιόλαδο, να προσθέτετε το ηλιέλαιο, όσο χρειαστεί και όσο τραβήξει, μέχρι να σχηματιστεί μια πηχτή μαγιονέζα. Την αλατίζετε ελαφρά, της ρίχνετε άσπρο πιπέρι και τη βάζετε στο ψυγείο.


3. Ψιλοκόβετε τα λαχανικά σε μικρούς κύβους. Τα βάζετε όλα μαζί σε ένα μπολ. Τα ανακατεύετε και αρχίζετε να προσθέτετε μαγιονέζα τόση, όσο να καλυφθούν καλά τα υλικά – από την αρχική ποσότητα της μαγιονέζας κρατάτε ½ φλιτζάνι για το σερβίρισμα. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και το βάζετε στο ψυγείο να σφίξει για οκτώ ώρες.


4. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τα γεμιστά αυγά. Ξεφλουδίζετε και κόβετε τα αυγά στη μέση. Αδειάζετε τους κρόκους σε ένα μικρό μπολ, προσθέτετε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, και την πάπρικα και ανακατεύετε καλά με ένα πιρούνι μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να γίνει αλοιφή.


5. Μεταφέρετε τη μισή γέμιση σε ένα κορνέ με μύτη αστέρι και γεμίζετε 2 μισά αυγά. Στην υπόλοιπη γέμιση προσθέτετε την κέτσαπ και ανακατεύετε καλά. Βάζετε την γέμιση σε ένα κορνέ με μύτη αστέρι και γεμίζετε τα υπόλοιπα αυγά.


6. Βγάζετε το μπολ με τη σαλάτα από το ψυγείο, καλύπτετε την επιφάνειά της με την μαγιονέζα που κρατήσατε και όση ποσότητα σας περισσέψει την βάζετε σε ένα κορνέ με μύτη αστέρι. Τοποθετείτε τα γεμιστά αυγά στην επιφάνεια της σαλάτας και σχηματίζετε τριγύρω ροζέτες μαγιονέζας. Πασπαλίζετε τα αυγά με σχοινόπρασο και την σαλάτα με ξύσμα λάιμ και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να την κάνετε και με έτοιμη μαγιονέζα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face