alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

fatoush large

Η διάσημη αραβική σαλάτα με τις κριτσανιστές πίτες και τη φρεσκάδα του δυόσμου.

ΣΑΛΑΤΑ ΦΑΤΟΥΣ

fatoush large

Η διάσημη αραβική σαλάτα με τις κριτσανιστές πίτες και τη φρεσκάδα του δυόσμου.

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 5 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Πολύ Εύκολο
Κόστος: 5€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 μεγάλη αραβική πίτα
  • 2 μέτριες ώριμες ντομάτες,
  • ξεφλουδισμένες
  • 3 αγγούρια καθαρισμένα
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 1/2 κουτ. σουπ. δυόσμο
  • 1 1/2 κουτ. σουπ. μαϊντανό
  • 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά

Για τη σάλτσα

  • 4 κουτ. σουπ. χυμό λεμονιού
  • 6 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σουπ. μπαλσάμικο λευκό
  • 1 κουτ. σουπ. σουμάκι*
  • 1/2 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 1/2 κουτ.γλυκ. μαύρο πιπέρι

Θρεπτικά συστατικά

(διαίτης, χορτοφαγική, Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Τοποθετείτε την πίτα σε ένα ταψάκι και την ψήνετε για 5΄, ή ώσπου να χρυσίσει και να γίνει τραγανή. Τη βγάζετε από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει. Τη σπάτε σε κομματάκια μικρά.

 

2. Βάζετε σε σαλατιέρα τη ντομάτα, το αγγούρι και την πιπεριά, τα οποία έχετε κόψει σε μικρά κυβάκια. Προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά και ανακατεύετε. Σκορπίζετε από πάνω τα κομμάτια της πίτας.

 

3. Σε ένα βάζο που κλείνει καλά ρίχνετε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σουμάκι, το μπαλσάμικο, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακινείτε καλά και ραντίζετε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ. Σερβίρετε αμέσως.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε μια βελούδινη και λεία υφή στη σαλάτα μας θα πρέπει να ξεφλουδίσετε τις ντομάτες. Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται! Με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρείτε κωνικά το κοτσάνι και το σκληρό πράσινο μέρος. Χαράζετε ένα σταυρό στο κάτω μέρος της ντομάτας. Βυθίζετε τη ντομάτα, για 3 δευτερόλεπτα, σε νερό που κοχλάζει. Καθώς τη βγάζετε με τρυπητή κουτάλα, θα δείτε τη φλούδα να ξεκολλά. Εύκολα, με κοφτερό μαχαίρι θα αποσπάσετε το φλούδι, ξεκινώντας πάντα από το χαραγμένο κάτω μέρος. Στις χώρες της Μέσης Ανατολής σχεδόν πάντα οι ντομάτες σε σαλάτες είναι ξεφλουδισμένες.

* Σουμάκι: μπαχαρικό με ξινή γεύση, που χρησιμοποιείται ευρύτατα στην Τουρκία και την Μέση Ανατολή για να αρτύσει κυρίως κρεατικά και ψάρια.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face