alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

kykladitiki top

Στην χώρα μας είναι γνωστά και ως γυφτοφάσουλα και σε μερικά νησιά όπως την Φολέγανδρο και την Μύκονο έχουν τις δικές τους ξεχωριστές ποικιλίες μικρόκαρπες και πολύ νόστιμες. Πάρα του ότι εδώ έχουμε μια σαλάτα με όσπρια έχει μια ενδιαφέρουσα δροσερή υφή

ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ

kykladitiki top

Στην χώρα μας είναι γνωστά και ως γυφτοφάσουλα και σε μερικά νησιά όπως την Φολέγανδρο και την Μύκονο έχουν τις δικές τους ξεχωριστές ποικιλίες μικρόκαρπες και πολύ νόστιμες. Πάρα του ότι εδώ έχουμε μια σαλάτα με όσπρια έχει μια ενδιαφέρουσα δροσερή υφή

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 5€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1/2 κιλό μαυρομάτικα φασόλια
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 ξερό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σουπ. κάπαρη στο ξίδι ή 2 κουτ. σουπ. αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σουπ. ξίδι
  • αλάτι, πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 6 ελιές καλαμών

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένετε τα φασόλια και τα βράζετε σε αρκετό αλατισμένο νερό για πέντε λεπτά. Αφαιρείτε τον αφρό που σχηματίζετε στην επιφάνεια τους. Τα στραγγίζετε και τα βάζετε πάλι σε καθαρό ζεστό αλατισμένο νερό. Τα βράζετε για 40 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να λιώσουν.


2. Κατόπιν τα κατεβάζετε από τη φωτιά και τα στραγγίζετε πολύ καλά. Όταν κρυώσουν εντελώς τα αδειάζετε σε μια σαλατιέρα και τα ανακατεύετε με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Σερβίρετε τη σαλάτα κρύα γαρνιρισμένη με ελιές.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε μια πιο ενισχυμένη γεύση στην σαλάτα προσθέστε λίγη κόκκινη ψητή πιπεριά.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face