alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

melitzana-feta top

Η πιο απλή εκδοχή της μελιτζανοσαλάτας που έχετε ποτέ φανταστεί. Γεύση καθαρή που την απογειώνει η λιωμένη φέτα και το σκόρδο

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

melitzana-feta top

Η πιο απλή εκδοχή της μελιτζανοσαλάτας που έχετε ποτέ φανταστεί. Γεύση καθαρή που την απογειώνει η λιωμένη φέτα και το σκόρδο

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 5€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 3 μεγάλες μελιτζάνες
  • 1 1/2 φλιτζάνι φέτα σκληρή, σπασμένη
  • 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σουπ. ξίδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1/2 κουτ.γλυκ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ψήνετε τις μελιτζάνες στα κάρβουνα επάνω σε σχάρα ή τυλιγμένες στο αλουμινόχαρτό. Μπορείτε να τις ψήσετε αν θέλετε και στον φούρνο αλλά δεν θα έχουν την ίδια ωραία καπνιστή γεύση. Τις αφήνετε να μαλακώσουν και να καψαλιστούν απέξω ελαφρά για 15 λεπτά περίπου.


2. Τις βγάζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν εντελώς. Κατόπιν αφαιρείτε τη φλούδα αλλά κρατάτε το κοτσάνι τους.


3. Βάζετε τις μελιτζάνες σε μια πιατέλα και με ένα πιρούνι τις ανοίγετε ελαφρά στο κέντρο. Πασπαλίζετε με το σκόρδο, αλατίζετε και τρίβετε από πάνω την φέτα. Τις βάζετε για 4-5 λεπτά στο φούρνο ανάβοντας το γκριλ στη δυνατή σκάλα. Σερβίρετε ραντίζοντας με το λίγο ελαιόλαδο και το ξίδι.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Διαλέξτε μελιτζάνες με πλούσια σάρκα ακόμα και φλάσκες.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face