alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

rolo top

Τα κολοκυθάκια τρώγονται θαυμάσια και σε ωμή σαλάτα εφόσον είναι ψιλοτριμμένα και στραγγισμένα διότι περιέχουν πολύ νερό. Ενώ είναι πολύ νόστιμα αν τα ακουμπήσετε και ελαφρώς στα κάρβουνα για 2-3 λεπτά χωρίς να παραψηθούν όμως ώστε να διατηρηθούν ακόμα τραγανά

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙ ΨΗΤΟ ΡΟΛΟ

rolo top

Τα κολοκυθάκια τρώγονται θαυμάσια και σε ωμή σαλάτα εφόσον είναι ψιλοτριμμένα και στραγγισμένα διότι περιέχουν πολύ νερό. Ενώ είναι πολύ νόστιμα αν τα ακουμπήσετε και ελαφρώς στα κάρβουνα για 2-3 λεπτά χωρίς να παραψηθούν όμως ώστε να διατηρηθούν ακόμα τραγανά

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Κόστος: 8€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 κιλό κολοκυθάκια όχι πολύ μικρά
  • 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κύβους
  • 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 κουτ. σουπ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι ξίδι ή 1 κουτ. σουπ. χυμό λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Κόβετε τα κολοκυθάκια σε φέτες, πάχους 2 εκ. κατά μήκος. Τα αλατίζετε και τα αφήνετε σε ένα τρυπητό να στραγγίσουν. Τα ψήνετε στην σχάρα για 3-4 λεπτά από κάθε μεριά να μαραθούν χωρίς να λιώσουν.


2. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε την ντομάτα με την πιπεριά κομμένη σε μικρά κομμάτια, την οποία έχετε ψήσει στο γκριλ του φούρνου για 10 λεπτά, τον άνηθο, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι και το μισό ελαιόλαδο και ξίδι.


3. Μόλις κρυώσουν τα κολοκυθάκια απλώνετε μια φέτα σε ένα πιάτο και στο κέντρο της βάζετε λίγο από το παραπάνω μείγμα και διπλώνετε σε ρολό. Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο και με τα υπόλοιπα κολοκυθάκια. Τοποθετείτε τα ρολάκια όρθια σε ένα πυρέξ πολύ κοντά το ένα στο άλλο, τα ραντίζετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ξύδι και λίγο αλάτι. Τα βάζετε στο ψυγείο και τα σερβίρετε κρύα ως σαλάτα ή ως ορεκτικό.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Δοκιμάστε το εμπλουτισμένο με μικρά κομμάτια μοτσαρέλας



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face