alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

almond top

Μια από τις πιο δροσερές σαλάτες του καλοκαιριού η οποία ταιριάζει με κρεατικά στη σχάρα

ΔΡΟΣΕΡΗ ΑΜΥΓΔΑΛΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

almond top

Μια από τις πιο δροσερές σαλάτες του καλοκαιριού η οποία ταιριάζει με κρεατικά στη σχάρα

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 0 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
3 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 14€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 10 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 κιλό αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό ελαφρύ
  • 1 φλιτζάνι μαγιονέζα light
  • 4 κουτ. σουπ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζαμπόν γαλοπούλας ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 1 κουτ. σουπ. άνηθο
  • 2 κουτ. σουπ. αμύγδαλα ασπρισμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Αναμειγνύετε σε ένα μπολ αρχικά το γιαούρτι με τη μαγιονέζα και λίγο αλάτι με πιπέρι τα ανακατεύετε πολύ καλά. Προσθέτετε τα αμύγδαλα, τον άνηθο και το ζαμπόν. Δουλεύετε πολύ καλά μέχρι να αναμιχθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.


2. Μεταφέρετε τη σαλάτα σε ένα μπολ σερβιρίσματος, στρώνετε την επιφάνεια της σαλάτας με μια σπάτουλα, γαρνίρετε με ψιλοκομμένο άνηθο και τα αμύγδαλα, παγώνετε για 2-3 ώρες πριν τη σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε αν θέλετε να παραλείψετε το ζαμπόν.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face