alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

green top

Υπέροχη, φρέσκια σαλάτα με την παρέμβαση της υπέροχης τραγανής και γλυκιάς σάρκας από το νεκταρίνι να ισορροπεί το πικρούτσικο αντίδι

ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΝΕΚΤΑΡΙΝΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

green top

Υπέροχη, φρέσκια σαλάτα με την παρέμβαση της υπέροχης τραγανής και γλυκιάς σάρκας από το νεκταρίνι να ισορροπεί το πικρούτσικο αντίδι

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 2 κόκκινα ραντίτσιο, μόνο τις καρδιές
  • 1 μικρό αντίδι
  • 1 φιλέτο κοτόπουλο
  • 4 νεκταρίνια ή ροδάκινα με τη φλούδα τους, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • αλάτι
  • 3 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 6 κουτ. σουπ. λευκό κρασί

Για τη σάλτσα

  • χυμό από 2 μεγάλα πορτοκάλια
  • χυμό από ένα μικρό λεμόνι
  • 6 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ.γλυκ. μουστάρδα ντιζόν
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένετε πολύ καλά τα φύλλα από τη σαλάτα. Τα στραγγίζετε και τα στεγνώνετε επάνω σε βαμβακερή πεσέτα. Τα κόβετε σε χοντρά κομμάτια με το χέρι σας.


2. Κόβετε το στήθος σε μακρόστενα στικς των 4-5 εκ. μήκους και πλάτους περίπου 2-3 εκ. Τα αλατίζετε και τα σοτάρετε στο ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί και συνεχίζετε το ψήσιμο για 5 ακόμα λεπτά.


3. Τοποθετείτε όλα τα υλικά της σάλτσας σε ένα βάζο που κλείνει καλά, ανακινείτε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους, και στη συνέχεια αφήνετε τη σάλτσα στην άκρη για 10 λεπτά για να «αναδειχτούν» οι γεύσεις και τα αρώματα.


4. Τοποθετείτε τα φύλλα στη βάση ενός μεγάλου, ρηχού μπολ σερβιρίσματος, αραδιάζετε το κοτόπουλο, έπειτα τα νεκταρίνια και περιχύνετε με τη σάλτσα. Ανακατεύετε ελαφριά με τη βοήθεια δύο πιρουνιών και σερβίρετε αμέσως.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε μια πιο πλούσια υφή στη σαλάτα σας μπορείτε να εμπλουτίσετε τη σάλτσα με μια κουταλιά της σούπας μαγιονέζα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face