alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

beet-salad top

Μια από τις πιο νόστιμες και χρωματιστές σαλάτες του Φθινοπώρου που θα φορεθεί πολύ όμως και τον χειμώνα. Με τα δυο δυνατά κόκκινα, δηλαδή το παντζάρι και το ρόδι σε πρωταγωνιστικό ρόλο

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΡΟΔΙ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙ

beet-salad top

Μια από τις πιο νόστιμες και χρωματιστές σαλάτες του Φθινοπώρου που θα φορεθεί πολύ όμως και τον χειμώνα. Με τα δυο δυνατά κόκκινα, δηλαδή το παντζάρι και το ρόδι σε πρωταγωνιστικό ρόλο

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 0 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 8€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 2 κολοκυθάκια
  • 2 βολβούς παντζαριού βρασμένους
  • 6 – 7 φρέσκα φύλλα παντζαριού ωμά
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 φλιτζάνι σπόρους ροδιού

Για τη σάλτσα

  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 1 κουτ. σουπ. λευκό μπαλσάμικο ξίδι
  • 1 κουτ. σουπ. χυμό ροδιού
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Προετοιμάζετε τα λαχανικά. Κόβετε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες, χρησιμοποιώντας το πίλερ. Κόβετε τα παντζάρια και το κρεμμύδι σε φέτες, τα φύλλα από το παντζάρι σε χοντρά κομμάτια.


2. Φτιάχνετε τη σάλτσα. Ρίχνετε όλα τα υλικά της σάλτσα σε ένα βάζο που κλείνει καλά και τα χτυπάτε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.


3. Αραδιάζετε τα κομμένα λαχανικά σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και τα περιχύνετε με την σάλτσα. Πασπαλίζετε με το ρόδι και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Για πιο πλούσια γεύση μπορείτε να ψήσετε τα παντζάρια στο φούρνο με μυρωδικά.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face