Για 8 άτομα ()
1. Βάζετε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τις σκεπάζετε με κρύο νερό. Βράζετε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 20 λεπτά, ανάλογα το μέγεθός τους. Τις στραγγίζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν ελαφρά. Τις κόβετε σε μέτρια κομμάτια.
2. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το σαλάμι αέρος και το σοτάρετε για 1 λεπτό. Προσθέτετε το κρεμμύδι και τα αγγουράκια τουρσί και συνεχίζετε το σοτάρισμα για ακόμα 1 λεπτό. Προσθέτετε τη μουστάρδα και τους κόκκους μουστάρδας, ανακατεύετε και σβήνετε με το ξίδι. Σοτάρετε για ακόμα 2 λεπτά και αποσύρετε από τη φωτιά. Ρίχνετε το ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά.
3. Σε ένα μπολ σερβιρίσματος ρίχνετε τις πατάτες και τις περιχύνετε με τη ζεστή σάλτσα. Πασπαλίζετε με λίγο άνηθο και σερβίρετε
Μπορείτε αντί για σαλάμι να βάλετε λουκάνικο ή μπέικον.