Για 6 Βάζα του 1/2 κιλού ()
1. Πλένετε με λίγο κρύο νερό τα κορόμηλα. Τα αδειάζετε σε μια κατσαρόλα και προσθέστε ενάμιση λίτρο νερό.
2. Βράζετε σε υψηλή θερμοκρασία για 10 λεπτά. Αφήνετε τα κορόμηλα να στραγγίσουν και τα αδειάζετε σε ένα τρυπητό κάτω από το οποίο έχετε τοποθετήσει μια κατσαρόλα.
3. Ζυμώνετε με τα χέρια σας τα βρασμένα κορόμηλα έτσι ώστε να περάσει η σάρκα από τις οπές του τρυπητού. Η διαδικασία αυτή κρατάει τουλάχιστον 7-8 λεπτά. Μέχρι να μείνουν μόνο τα κουκούτσια στο τρυπητό.
4. Βάζετε την κατσαρόλα με την σάρκα και τον χυμό από τα κορόμηλα επάνω στο μάτι της κουζίνας. Προσθέτετε το σκόρδο πολτοποιημένο, το κόλιανδρο ή τον μαιντανό ψιλοκομμένο , το αλάτι , την καστανή ζάχαρη και το ελαιόλαδο μαζί με την πάπρικα.
5. Βράζετε για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά και αδειάζετε ζεστή την σάλτσα σε καθαρά βαζάκια. Μόλις κρυώσει η σάλτσα κλείνετε τα βαζάκια και αποθηκεύετε σε δροσερό μέρος.
Αν θέλετε την σάλτσα πιο γλυκιά προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας μέλι. Αν όμως την επιθυμείτε πιο πικάντικη ψιλοκόψτε μια πιπεριά τσίλι.