alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

saltsa koromila Nonas topimage

Υπέροχη υπόξινη σάλτσα την οποία θα χρησιμοποιήσετε για να γαρνίρετε την πατατοσαλάτα σας ή για να συνοδέψετε τις ψητές χοιρινές μπριζόλες ή σουβλάκια. Παραδοσιακή συνταγή της Γεωργίας και της Ρωσίας την οποία συνηθίζουν να φτιάχνουν στην διάρκεια του καλοκαιριού.

ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΚΟΡΟΜΗΛΑ ΤΗΣ ΝΟΝΑΣ

saltsa koromila Nonas topimage

Υπέροχη υπόξινη σάλτσα την οποία θα χρησιμοποιήσετε για να γαρνίρετε την πατατοσαλάτα σας ή για να συνοδέψετε τις ψητές χοιρινές μπριζόλες ή σουβλάκια. Παραδοσιακή συνταγή της Γεωργίας και της Ρωσίας την οποία συνηθίζουν να φτιάχνουν στην διάρκεια του καλοκαιριού.

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 6€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 Βάζα του 1/2 κιλού ()

Για τη συνταγή

  • 5 κιλά κορόμηλα λίγο άγουρα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ματσάκι κόλιανδρο φρέσκο ή μαϊντανό
  • 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σουπ. ζάχαρη καστανή
  • 1 κουτ.γλυκ. πάπρικα πικάντικη
  • 1 κουτ. σουπ. αλάτι (όχι καλά γεμάτη)

Θρεπτικά συστατικά

(διαίτης, χορτοφαγική, Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένετε με λίγο κρύο νερό τα κορόμηλα. Τα αδειάζετε σε μια κατσαρόλα και προσθέστε ενάμιση λίτρο νερό.


2. Βράζετε σε υψηλή θερμοκρασία για 10 λεπτά. Αφήνετε τα κορόμηλα να στραγγίσουν και τα αδειάζετε σε ένα τρυπητό κάτω από το οποίο έχετε τοποθετήσει μια κατσαρόλα.


3. Ζυμώνετε με τα χέρια σας τα βρασμένα κορόμηλα έτσι ώστε να περάσει η σάρκα από τις οπές του τρυπητού. Η διαδικασία αυτή κρατάει τουλάχιστον 7-8 λεπτά. Μέχρι να μείνουν μόνο τα κουκούτσια στο τρυπητό.


4. Βάζετε την κατσαρόλα με την σάρκα και τον χυμό από τα κορόμηλα επάνω στο μάτι της κουζίνας. Προσθέτετε το σκόρδο πολτοποιημένο, το κόλιανδρο ή τον μαιντανό ψιλοκομμένο , το αλάτι , την καστανή ζάχαρη και το ελαιόλαδο μαζί με την πάπρικα.


5. Βράζετε για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά και αδειάζετε ζεστή την σάλτσα σε καθαρά βαζάκια. Μόλις κρυώσει η σάλτσα κλείνετε τα βαζάκια και αποθηκεύετε σε δροσερό μέρος.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε την σάλτσα πιο γλυκιά προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας μέλι. Αν όμως την επιθυμείτε πιο πικάντικη ψιλοκόψτε μια πιπεριά τσίλι.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face