Για 2 Βάζα του 1/2 κιλού ()
1. Στον κάδο του μπλέντερ ρίχνετε τα τυριά, το γάλα, το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, το σκόρδο, τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το καρότο και τον μαϊντανό και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν όλα ένα ομοιογενές μείγμα με κρεμώδη υφή.
2. Στη συνέχεια, αδειάζετε το μείγμα σε ένα μπολ και ρίχνετε τον βασιλικό, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και το πιπέρι καγιέν. Μεταφέρετε τη σάλτσα σε ένα βάζο. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε ως ντιπ για ψητά λαχανικά, για τσίπς ή κριτσίνια.
Ιδιαίτερα βελούδινη σάλτσα που την χρησιμοποιώ ακόμα και σε κρύα ζυμαρικά ή πάνω από ψητές πατάτες.