Για 6 άτομα ()
1. Στραγγίζετε τον τόνο από το νερό, τον τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ και τον πιέζετε με ένα πιρούνι ώστε να σπάσει και να μαλακώσει. Στη συνέχεια προσθέτετε το χυμό λεμονιού, το ταμπάσκο, τη μαγιονέζα Mayo Wasabi BRAVA (κρατάτε λίγη για την επάλειψη της τορτίγιας) και το ψιλοκομμένο σέλερι. Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε καλά με το πιρούνι και βάζετε το μπολ στο ψυγείο για 15΄ να ενωθούν οι γεύσεις.
2. Σοτάρετε τα κρεμμύδια με την καστανή ζάχαρη σε μέτρια φωτιά με το ελαιόλαδο μέχρι να καραμελώσουν για περίπου 10΄. Στα τελευταία 2΄-3΄ προσθέτετε τη σόγια και αφού το κρεμμύδι πάρει ωραίο σκούρο καραμελένιο χρώμα το αποσύρετε από τη φωτιά.
3. Βγάζετε το μείγμα του τόνου από το ψυγείο. Απλώνετε την τορτίγια σε ένα μεγάλο πιάτο και αλείφετε την επιφάνειά της με λίγη μαγιονέζα Mayo Wasabi BRAVA. Πασπαλίζετε ολόκληρη την επιφάνεια με το καραμελώμενο κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο μαρούλι και το αγγούρι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες. Λίγο αριστερότερα από το κέντρο της, απλώνετε μια λωρίδα από το μείγμα τόνου και ρολάρετε πολύ σφιχτά. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία με τις υπόλοιπες τορτίγιες.
4. Με ένα μεγάλο μαχαίρι κόβετε την τορτίγια στη μέση διαγώνια. Τοποθετείτε τα κομμάτια της τορτίγιας σε ένα πιάτο και σερβίρετε με λίγη πράσινη σαλάτα.
Δοκιμάστε την κα με μια μουσταρδομαγιονέζα ή με μια bbq sauce του ταιριάζει πολύ.