alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

turkey-burger top

Γρήγορο, εύκολο και ιδανικό ακόμα και για τα παιδιά. Επιπλέον μπορείτε να το κάνετε όσο πικάντικο θέλετε προσθέτοντας σάλτσα τσίλι

BURGER ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ

turkey-burger top

Γρήγορο, εύκολο και ιδανικό ακόμα και για τα παιδιά. Επιπλέον μπορείτε να το κάνετε όσο πικάντικο θέλετε προσθέτοντας σάλτσα τσίλι

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 14€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τα μπέργκερ

  • 4 ψωμάκια για μπέργκερ λευκά ή ολικής άλεσης
  • 4 κουτ. σουπ. γλυκόξινη σάλτσα
  • φέτες αγγουριού
  • ροδέλες κρεμμυδιού
  • φρέσκο μαϊντανό
  • ροδέλες πιπεριάς τσίλι (προαιρετικά)

Για τα μπιφτέκια

  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 1/2 κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 κουτ.γλυκ. κάρυ
  • 4 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1/2 κιλό κιμά γαλοπούλας
  • 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο

Θρεπτικά συστατικά

(διαίτης)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνετε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κάρυ, τον κόλιανδρο, τον κρόκο, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνετε καλά. Χωρίζετε το μείγμα σε 4 μέρη και πλάθετε 4 μπιφτέκια.


2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ψήνετε τα μπιφτέκια για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.


3. Κόβετε τα ψωμάκια στη μέση και τα ψήνετε σε ένα τηγάνι για ένα λεπτό από την κομμένη πλευρά τους.


4. Φτιάχνετε το μπέργκερ ως εξής: βάζετε το κάτω μέρος από το ψωμάκι, επάνω απλώνετε 1 κ.σ. γλυκόξινη σάλτσα, βάζετε λίγα φύλλα μαϊντανού, το μπιφτέκι, ακόμα λίγα φύλλα μαϊντανού, λίγες ροδέλες κρεμμυδιού, φέτες αγγουριού, λίγες ροδέλες πιπεριάς και σκεπάζετε με το άλλο κομμάτι από το ψωμάκι.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Εκτός από γλυκόξινη σάλτσα μπορείτε να βάλετε και μια ωραία πικάντικη μουστάρδα ντιζόν ή μαγιονέζα με μουστάρδα ντιζονέζ.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face