Για 4 άτομα ()
1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνετε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κάρυ, τον κόλιανδρο, τον κρόκο, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνετε καλά. Χωρίζετε το μείγμα σε 4 μέρη και πλάθετε 4 μπιφτέκια.
2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ψήνετε τα μπιφτέκια για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
3. Κόβετε τα ψωμάκια στη μέση και τα ψήνετε σε ένα τηγάνι για ένα λεπτό από την κομμένη πλευρά τους.
4. Φτιάχνετε το μπέργκερ ως εξής: βάζετε το κάτω μέρος από το ψωμάκι, επάνω απλώνετε 1 κ.σ. γλυκόξινη σάλτσα, βάζετε λίγα φύλλα μαϊντανού, το μπιφτέκι, ακόμα λίγα φύλλα μαϊντανού, λίγες ροδέλες κρεμμυδιού, φέτες αγγουριού, λίγες ροδέλες πιπεριάς και σκεπάζετε με το άλλο κομμάτι από το ψωμάκι.
Εκτός από γλυκόξινη σάλτσα μπορείτε να βάλετε και μια ωραία πικάντικη μουστάρδα ντιζόν ή μαγιονέζα με μουστάρδα ντιζονέζ.