alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

bagel top

Το μπέιγκελ είναι ένα ιδιαίτερο αρτοσκεύασμα που καταναλώνονταν από του Εβραίους της Πολωνίας. Η διαφορά του από τα άλλα είναι ότι πρώτα βράζεται για λίγο σε νερό και στη συνέχεια ψήνεται

ΜΠΕΪΓΚΕΛ ΣΟΛΟΜΟΥ

bagel top

Το μπέιγκελ είναι ένα ιδιαίτερο αρτοσκεύασμα που καταναλώνονταν από του Εβραίους της Πολωνίας. Η διαφορά του από τα άλλα είναι ότι πρώτα βράζεται για λίγο σε νερό και στη συνέχεια ψήνεται

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 4 ψωμάκια μπέιγκελ
  • 1 φλιτζάνι τυρί κρέμα
  • 1 κουτ. σουπ. μαγιονέζα
  • 1 κουτ. σουπ. χυμό λεμονιού
  • 4 φέτες καπνιστό σολομό
  • 2 κουτ. σουπ. κάπαρη
  • 1 κουτ.γλυκ. ξύσμα λεμονιού
  • φυλλαράκια άνηθου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Κόβετε τα μπέιγκελ στη μέση και τα ψήνετε μέχρι να ροδίσουν. Σε ένα μπολ ρίχνετε τις φέτες σολομού και τις περιχύνετε με τον χυμό λεμονιού.


2. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνετε το τυρί κρέμα, το ξύσμα λεμονιού, την μαγιονέζα και ανακατεύετε με ένα πιρούνι μέχρι να μαλακώσουν και να απλώνονται εύκολα. Με ένα κουτάλι απλώνετε στο κάτω μισό κάθε μπέιγκελ το ¼ της ποσότητας του μείγματος του τυριού.


3. Τοποθετείτε 1 φέτα καπνιστού σολομού ομοιόμορφα πάνω από την κρέμα τυριού και πασπαλίζετε με τα φυλλαράκια άνηθου και την κάπαρη. Σκεπάζετε με υπόλοιπα μισά μπέιγκελ και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε αντί για άνηθο να βάλετε σχοινόπρασο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face