alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

burger-solomos wasabi

Το πιο νόστιμο ψαροφαγικό μπέργκερ που έχετε δοκιμάσει. Φτιάξτε το μία φορά και θα σας γίνει μανία. Μπορείτε να το φτιάξετε και σκέτο, χωρίς τα ψωμάκια και να τα σερβίρετε με μια σαλάτα στο πλάϊ

BURGER ΣΟΛΟΜΟΥ

burger-solomos wasabi

Το πιο νόστιμο ψαροφαγικό μπέργκερ που έχετε δοκιμάσει. Φτιάξτε το μία φορά και θα σας γίνει μανία. Μπορείτε να το φτιάξετε και σκέτο, χωρίς τα ψωμάκια και να τα σερβίρετε με μια σαλάτα στο πλάϊ

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 12 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 20€, Αρκετά ακριβή

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 750 γρ. φιλέτο σολομού φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά
  • 4 κουτ. σουπ. γαλέτα
  • 2 φέτες ψωμί μαύρο μπαγιάτικο
  • 1 φλιτζάνι κρασί λευκό ξηρό
  • 1 κουτ. σουπ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 ξηρό κρεμμύδι πολτοποιημένο
  • 1 κουτ. σουπ. πάστα wasabi ή σκόνη
  • 1 κουτ. σουπ. soya sauce
  • 1 κουτ. σουπ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουτ. σουπ. ξύσμα lime
  • 6 ψωμάκια μπριός
  • 3 κουτ. σουπ. μαγιονέζα
  • 3 αγγουράκια κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κουτ.γλυκ. πράσινο πιπέρι
  • 1/2 κουτ.γλυκ. αλάτι

Θρεπτικά συστατικά

(Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Μουσκεύετε το ψωμί σε ένα μπολ με το κρασί και το αφήνετε να μουλιάσει. Το στραγγίζετε καλά αλλά να μη φύγει όλη του η υγρασία.

 

2. Με ένα μαχαιράκι ψιλοκόβετε πάρα πολύ το φιλέτο του σολομού. Αφού πάρει τη μορφή κιμά τον βάζετε σε ένα μπολ και προσθέτετε μέσα όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνετε με τα χέρια, να αναμιχτούν καλά. Ρίχνετε λίγο ηλιέλαιο στον κιμά μέχρι να πλάθεται με ευκολία σε μπιφτέκια, χωρίς να σας κολλάει στην παλάμη. Κατόπιν, τα πλάθετε σε μπιφτέκια.

 

3. Ψήνετε σε ένα ταψί με λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20' ή σε αντικολλητικό τηγάνι με ραβδώσεις για 10'.

 

4.Κόβετε στη μέση τα ψωμάκια μπριός και αλείφετε με τη μαγιονέζα που έχετε ενώσει με το αγγούρι, το πιπέρι και το αλάτι. Τοποθετείτε τα μπιφτέκια σολομού και σερβίρετε. 

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν δεν πλάθεται καλά το μπιφτέκι και ανοίγει, μπορείτε να συμπληρώσετε μια κουταλιά της σούπας τριμμένη φρυγανιά ή τριμμένο κρίθινο παξιμάδι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face