alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

tortigia-psari top

Νόστιμο και εύκολο σνακ στιγμής με μια δροσιά από την μίξη του όξινου γιαουρτιού μαζί με την γλυκιά και στρογγυλή γεύση της μαγιονέζας

ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ ΜΕ ΨΑΡΙ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΟΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

tortigia-psari top

Νόστιμο και εύκολο σνακ στιγμής με μια δροσιά από την μίξη του όξινου γιαουρτιού μαζί με την γλυκιά και στρογγυλή γεύση της μαγιονέζας

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 6 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
45 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 8€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1/2 κιλό φιλέτο πέρκας
  • 8 τορτίγιες
  • 1 1/2 φλιτζάνι μαρούλι χοντροκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι καλαμπόκι βρασμένο
  • 1/4 φλιτζάνι μαϊντανό φρέσκο, χοντροκομμένο

Για μαρινάδα

  • 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σουπ. χυμό λάιμ
  • 1/4 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κουτ. σουπ. μαγιονέζα
  • 1 κουτ.γλυκ. σάλτσα τσίλι

Για το σερβίρισμα

  • φέτες λάιμ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε με το πιρούνι το ελαιόλαδο, το λάιμ, το αλάτι και το πιπέρι. Τοποθετείτε το φιλέτο μέσα στο μπολ και αφήνετε να μαριναριστεί για 20 λεπτά.


2. Βγάζετε τα ψάρια από τη μαρινάδα και τα ψήνετε σε προθερμασμένο αντικολλητικό τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Μεταφέρετε το ψάρι σε ένα πιάτο και το αφήνετε να σταθεί για 5 λεπτά.


3. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα και τη σάλτσα τσίλι. Ζεσταίνετε τις τορτίγιες για 1/2 λεπτό από κάθε πλευρά.


4. Σπάτε με ένα πιρούνι το ψάρι. Βάζετε μια κουταλιά σάλτσα στις τορτίγιες, έπειτα, τοποθετείτε το ψάρι, το μαρούλι, το καλαμπόκι και το μαϊντανό και σερβίρετε με τις φέτες λάιμ.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ψάρι ψητό ή βραστό που σας έμεινε από την προηγουμένη μέρα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face