alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

loukaniko laxano top

Πικάντικο και νόστιμο πιάτο όσο δεν φαντάζεστε! Ταιριάζει απίστευτα με μπύρα αλλα και με τσίπουρο

ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΠΑΝΣΕΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ ΣΟΤΕ

loukaniko laxano top

Πικάντικο και νόστιμο πιάτο όσο δεν φαντάζεστε! Ταιριάζει απίστευτα με μπύρα αλλα και με τσίπουρο

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 6 μικρά χωριάτικα λουκάνικα
  • 1/2 κιλό καπνιστή πανσέτα ή απάκι ή σύγκλινο
  • 1 κουτ. σουπ. μουστάρδα
  • 2 κουτ. σουπ. νερό
  • 1/2 κιλό λάχανο τουρσί, ξεπλυμένο και στραγγισμένο
  • 1/2 κιλό λάχανο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 3 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 φύλλο δάφνης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη μουστάρδα με το νερό. Με ένα πινέλο αλείφετε τα λουκάνικα και την πανσέτα με το μείγμα της μουστάρδας. Τα αραδιάζετε σε ένα ταψί και τα ψήνετε στο γκριλ για 15 λεπτά.


2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 3 λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για ακόμα 2 λεπτά. Ρίχνετε το λάχανο, ανακατεύετε και σοτάρετε μέχρι να μαραθεί, περίπου 10 λεπτά. Προσθέτετε το ξεπλυμένο και καλά στραγγισμένο λάχανο τουρσί, 1 φλιτζάνι νερό, τη δάφνη και σιγομαγειρεύετε για 30 λεπτά. Προσθέτετε πιπέρι, δοκιμάζετε και αν χρειαστεί προσθέτετε και λίγο αλάτι.


3. Αποσύρετε τα λουκάνικα και την πανσέτε από το φούρνο και τα αφήνετε στην άκρη. Μεταφέρετε το λάχανο σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και από πάνω αραδιάζετε τα λουκάνικα και την πανσέτα και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να το φτιάξτε και με κόκκινο λάχανο.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face