Για 6 άτομα ()
1. Σε ένα μεγάλο μπολ με σκέπασμα μαρινάρετε το κρέας για τουλάχιστον 12 ώρες με το μισό κρασί, τα καρότα, το ένα κρεμμύδι, το σέλινο και το ματσάκι των μυρωδικών.
2. Σουρώνετε το κρέας από την μαρινάτα και το στεγνώνετε καλά. Κρατάτε χωριστά τα υπόλοιπα υλικά. Ζεσταίνετε ένα σκεύος με βαρύ πάτο και ροδίζετε με το ελαιόλαδο το πολτοποιημένο κρεμμύδι και το κρέας σε δυνατή φωτιά. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά της μαρινάτας και αφήνετε να σιγοβράσουν όλα μαζί για 45 λεπτά.
3. Ρίχνετε το υπόλοιπο κρασί, τα δαμάσκηνα και τα πιπέρια, το αλάτι και σκε¬πάζετε το σκεύος. Σιγομαγειρεύετε το αγριογούρουνο για τουλάχιστον 60 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά. Σερβίρετε το κρέας πολύ ζεστό και συνοδεύεται με βραστές πατάτουλες ή ρύζι.
Φτιάξτε το και με βερίκοκα ή άλλα ξερά φρούτα όπως γκρανμπερις.