Για 12 άτομα ()
1. Φτιάχνετε τη γέμιση. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3 – 4 λεπτά. Προσθέτετε τα κάστανα χοντροκομμένα και τα μήλα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για ακόμα 5 λεπτά.
2. Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ, και μόλις απορροφηθούν τα υγρά από τη γέμιση, αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το θυμάρι, το ξύσμα, αλάτι και πιπέρι.
3. Πλένετε και σκουπίζετε καλά το κρέας. Σε ένα μικρό μπολ ρίχνετε τη μουστάρδα και το μέλι και τα ανακατεύετε. Αλείφετε με το μείγμα τηςμουστάρδα καλά το κρέας και από τις δύο πλευρές. Αλατοπιπερώνετε καλά και από τις δύο πλευρές.
4. Απλώνετε τη γέμιση ομοιόμορφα σε μια στρώση αφηνοντας περιθώριο 1 εκ. γύρω – γύρω. Τυλίγετε σε ρολό και το δένετε με μαγειρικό σπάγκο. Τοποθετείτε το κρέας σε μια γάστρα και αραδιάζετε γύρω – γύρω τα μήλα και τα κάστανα. Περιχύνετε με το κρασί και το χυμό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Στο διάστημα αυτό περιχύνετε το κρέας με τη σάλτσα του ταψιού για να μην στεγνώσει.
5. Ανοίγετε τη γάστρα και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 30 λεπτά γυρίζοντας το ρολό για να πάρει χρώμα ομοιόμορφα. Αποσύρετε από το φούρνο, αφήνετε το κρέας να σταθεί για 15 λεπτά και το κόβετε σε φέτες. Σερβίρετε ζεστό μαζ΄ζι μ τη σάλτσα και το μήλα και τα κάστανα.
Αν θέλετε αντικαταστήσετε τα μήλα με κυδώνια το αποτέλεσμα θα είναι σαφώς διαφορετικό αλλά εξίσου νόστιμο.