alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

xoirino mila kastana top

Απόλυτα χειμωνιάτικο ζεστό και υπέροχο φαγητό!!! Τα μήλα ταιριάζουν απίστευτα και με τα κάστανα και το στιβαρό χοιρινό!!

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΚΑΣΤΑΝΑ

xoirino mila kastana top

Απόλυτα χειμωνιάτικο ζεστό και υπέροχο φαγητό!!! Τα μήλα ταιριάζουν απίστευτα και με τα κάστανα και το στιβαρό χοιρινό!!

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ. 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 20€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 2 κιλά χοιρινό από σπάλα, ανοιγμένο για ρολό
  • 2 πράσινα μήλα καθαρισμένα και κομμένα στα τέσσερα
  • 1 φλιτζάνι κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • 4 κουτ. σουπ. μουστάρδα ντιζόν
  • 2 κουτ. σουπ. μέλι
  • 1 φλιτζάνι λευκό γλυκό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη γέμιση

  • 2 πράσινα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
  • 1 φλιτζάνι κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
  • 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι λευκό γλυκό κρασί
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σουπ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σουπ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Φτιάχνετε τη γέμιση. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3 – 4 λεπτά. Προσθέτετε τα κάστανα χοντροκομμένα και τα μήλα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για ακόμα 5 λεπτά.


2. Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ, και μόλις απορροφηθούν τα υγρά από τη γέμιση, αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το θυμάρι, το ξύσμα, αλάτι και πιπέρι.


3. Πλένετε και σκουπίζετε καλά το κρέας. Σε ένα μικρό μπολ ρίχνετε τη μουστάρδα και το μέλι και τα ανακατεύετε. Αλείφετε με το μείγμα τηςμουστάρδα καλά το κρέας και από τις δύο πλευρές. Αλατοπιπερώνετε καλά και από τις δύο πλευρές.


4. Απλώνετε τη γέμιση ομοιόμορφα σε μια στρώση αφηνοντας περιθώριο 1 εκ. γύρω – γύρω. Τυλίγετε σε ρολό και το δένετε με μαγειρικό σπάγκο. Τοποθετείτε το κρέας σε μια γάστρα και αραδιάζετε γύρω – γύρω τα μήλα και τα κάστανα. Περιχύνετε με το κρασί και το χυμό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Στο διάστημα αυτό περιχύνετε το κρέας με τη σάλτσα του ταψιού για να μην στεγνώσει.


5. Ανοίγετε τη γάστρα και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 30 λεπτά γυρίζοντας το ρολό για να πάρει χρώμα ομοιόμορφα. Αποσύρετε από το φούρνο, αφήνετε το κρέας να σταθεί για 15 λεπτά και το κόβετε σε φέτες. Σερβίρετε ζεστό μαζ΄ζι μ τη σάλτσα και το μήλα και τα κάστανα.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε αντικαταστήσετε τα μήλα με κυδώνια το αποτέλεσμα θα είναι σαφώς διαφορετικό αλλά εξίσου νόστιμο.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face