alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

xoirines mprizoles top 03 05 2107

Οι πιο ζουμερές και νόστιμες χοιρινές μπριζόλες, που έχετε ποτέ ονειρευτεί να ψήσετε!

ΨΗΤΕΣ ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΒΟΥΤΥΡΟ

xoirines mprizoles top 03 05 2107

Οι πιο ζουμερές και νόστιμες χοιρινές μπριζόλες, που έχετε ποτέ ονειρευτεί να ψήσετε!

Χρόνος μαγειρέματος: 0 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 0€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 κιλό χοιρινές μπριζόλες σπάλας ή καρέ
  • 3 κουτ. σουπ. βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό πολύ ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 3 κουτ. σουπ. ξύδι μπαλσάμικο
  • 1 κουτ.γλυκ. ρίγανη
  • 1 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • χοντρό θαλασσινό αλάτι

Για το μείγμα μπαχαρικών

  • 1/2 κουτ.γλυκ. μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1/2 κουτ.γλυκ. πράσινο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1/2 κουτ.γλυκ. πάπρικα
  • 1/2 κουτ.γλυκ. κάρυ
  • 1/2 κουτ.γλυκ. κόλλιαντρο τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Για να φτιάξετε το αρωματικό βούτυρο: ψιλοκόβετε τον μαϊντανό και πολτοποιείτε το σκόρδο. Τα αναμιγνύετε μεταξύ τους. Στη συνέχεια ενσωματώνετε το βούτυρο και ανακατεύετε πολύ καλά, μέχρι να πάρετε ένα σφιχτό μείγμα από αρωματικό βούτυρο. Το πλάθετε σε ένα τετράγωνο κομμάτι και το βάζετε για λίγο στο ψυγείο να παγώσει, τυλιγμένο σε διαφανή μεμβράνη.


2. Για να ψήσετε τις μπριζόλες : σε μια πλάκα ψησίματος που έχει κάψει καλά , ρίχνετε ½ κ.γ. βούτυρο , λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και τοποθετείτε επάνω τις μπριζόλες. Τις ψήνετε για λίγο και από τις 2 πλευρές και μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα τις πασπαλίζετε με χοντρό θαλασσινό αλάτι , λίγη ρίγανη και σταδιακά με το μείγμα μπαχαρικών. Τις ψήνετε για λίγο ακόμη και στη συνέχεια τις ραντίζετε με μπαλσαμικό ξύδι. Συνεχίζετε το ψήσιμο ,γυρνώντας τες αρκετές φορές μέχρι να τις «πιάσει» και να απορροφηθεί το ξύδι.


3. Όταν είναι έτοιμες και καυτές οι μπριζόλες σας, τις βάζετε σε μια πιατέλα ή ξύλο σερβιρίσματος και από πάνω ρίχνετε σε κομμάτια το αρωματικό βούτυρο. Βοηθάτε με το χέρι σας να λιώσει αρκετά το βούτυρο όσο ακόμα είναι ζεστές.


4. Σερβίρετε κι απολαύστε!

 

ΧΡΗΣΙΜΟ


Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μοσχαρίσιες μπριζόλες αντί για χοιρινές.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face