alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

xoirino-portokali top

Μια μικρή παραλλαγή της κλασικής συνταγής χοιρινό με πατάτες στον φούρνο με μικρές πινελιές από πορτοκάλι και μουστάρδα που δίνουν γευστική ένταση και χρώμα στο τελικό αποτέλεσμα

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

xoirino-portokali top

Μια μικρή παραλλαγή της κλασικής συνταγής χοιρινό με πατάτες στον φούρνο με μικρές πινελιές από πορτοκάλι και μουστάρδα που δίνουν γευστική ένταση και χρώμα στο τελικό αποτέλεσμα

Χρόνος προετοιμασίας: 12 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ. 5 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 2 κιλά χοιρινή σπάλα με το κόκκαλο
  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 ολόκληρο πορτοκάλι κομμένο στα τέσσερα
  • Χυμό από δυο πορτοκάλια
  • Χυμό από ένα μέτριο λεμόνι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
  • 2 κουτ. σουπ. μουστάρδα γλυκιά
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.γλυκ. θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μπολ βάζετε τις καθαρισμένες και πλυμένες πατάτες. Σε ένα βάζο με καπάκι ρίχνετε το ελαιόλαδο τον χυμό λεμονιού, πορτοκαλιού, το σκόρδο, το θυμάρι, την μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι. Κλείνετε και αναμιγνύετε πολύ καλά. Περιχύνετε τις πατάτες και τις αφήνετε να μαριναριστούν για 20 λεπτά.


2. Τοποθετείτε το χοιρινό σε ένα πυρίμαχο σκεύος βάζετε τριγύρω τις πατάτες με την μαινάδα τους και το πορτοκάλι κομμένο. Σκεπάζετε με αντικολλητικό χαρτί βρεγμένο και ψήνετε για 35 λεπτά στους 180 βαθμούς.


3. Ξεσκεπάζετε το κρέας με τις πατάτες και συνεχίζετε για ακόμα 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Σερβίρετε ζεστό.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μια κουταλιά της σούπας μέλι στην σάλτσα αν τα πορτοκάλια σας είναι ξινά για να ισορροπήσετε την γεύση.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face