alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

MEAT WITH KORIANDER large

Υπέροχο σε γεύση και άρωμα, το χοιρινό με κόλιανδρο ονομάζεται στην Κύπρο "αφέλια" και είναι ο πιο διαδεδομένος κρεατομεζές του νησιού

ΧΟΙΡΙΝΟΣ ΚΡΑΣΟΜΕΖΕΣ ΜΕ ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ

MEAT WITH KORIANDER large

Υπέροχο σε γεύση και άρωμα, το χοιρινό με κόλιανδρο ονομάζεται στην Κύπρο "αφέλια" και είναι ο πιο διαδεδομένος κρεατομεζές του νησιού

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
8 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 7€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 κιλό κρέας χοιρινό από σπάλα χωρίς κόκκαλο
  • 2 φλιτζάνια κρασί κόκκινο ξηρό
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σουπ. σπόροι κόλιανδρου σπασμένοι
  • 1/2 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 1/2 κουτ.γλυκ. πιπέρι μαύρο

Θρεπτικά συστατικά

(Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένετε το κρέας με κρύο νερό πολύ καλά και το κόβετε σε μπουκιές. Βάζετε σε ένα μπολ το κρέας και το περιχύνετε με το κρασί και τον κόλιανδρο, το σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη και το αφήνετε για τουλάχιστον 8 ώρες ή για ένα βράδυ στο ψυγείο.


2. Στραγγίζετε το κρέας και το σοτάρετε σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά. Σβήνετε με το μείγμα της μαρινάδας και αφήνετε για λίγα λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ και να πάρει μια βράση. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε αρκετό νερό ώστε να μισοσκεπαστεί το κρέας.


3. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε το σκεύος με το καπάκι και αφήνετε το κρέας να ψηθεί για 1 ώρα περίπου. Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε το φαγητό ζεστό, συνοδεύοντας με πλιγούρι, πιλάφι η πατάτες τηγανητές.

ΧΡΗΣΙΜΟ 

Το χοιρινό κρέας το οποίο είναι κομμένο σε μπουκιές και μαγειρευτό στην κατσαρόλα, έχει μαριναριστεί για 1 βράδυ σε κόκκινο κρασί και σπόρους από κόλιανδρο, ονομάζεται αφέλια. Είναι μια παραδοσιακή κυπριακή συνταγή, ένα εύκολο φαγητό, που όμως το θεωρούσαν κατάλληλο για κάθε ιδιαίτερη περίσταση. Η ξεχωριστή του γεύση οφείλεται στη μαρινάδα του κόκκινου κρασιού και την παχύρρευστη, ελαφρώς γλυκόξινη σάλτσα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face