Για 12 άτομα ()
1. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη για 10 λεπτά καλά ,μέχρι να αφρατέψουν.
2. Στη συνέχεια ρίχνετε τα αυγά ένα-ένα και το κονιάκ.
3. Ζεσταίνετε ελαφρώς το γάλα και διαλύετε μέσα το κρεμόριο, το προσθέτετε στο μείγμα και ανακατεύετε πολύ καλά. Ρίχνετε το ξύσμα λεμονιού και τη μαστίχα και στη συνέχεια το αλεύρι τμηματικά έως ότου γίνει μια λεία και ωραία ζύμη.
4. Βουτυρώνετε ένα ταψί 32-34 εκατοστά περίπου , ρίχνετε τη ζύμη, πασπαλίζετε με την αμυγδαλόψυχα και ψήνετε για 1 ώρα περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 - 200 βαθμούς.
5. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη ή την αφήνετε ως έχει.
Εναλλακτικά μπορείτε να γαρνίρετε με ένα απλό γλάσο σοκολάτας, που θα φτιάξετε με κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος και μέλι ανθέων