alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

basilopita me mastixa top 20 12 2016

Κλασική και αξεπέραστη βασιλόπιτα- κέικ από αυτές, που ποτέ δεν περνάει η μόδα τους, από τη φίλη μου Γεωργία Κουτσούκου.

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ ΚΑΙ ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

basilopita me mastixa top 20 12 2016

Κλασική και αξεπέραστη βασιλόπιτα- κέικ από αυτές, που ποτέ δεν περνάει η μόδα τους, από τη φίλη μου Γεωργία Κουτσούκου.

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 8€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 350 γρ. βούτυρο
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 1/2 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
  • 4 αυγά
  • 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 φλιτζάνι κονιάκ
  • 1/2 κουτ.γλυκ. μαστίχα τριμμένη
  • 1 κουτ. σουπ. κρεμόριο
  • ξύσμα λεμονιού
  • Καβουρδισμένη αμυγδαλόψυχα για τον στολισμό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη για 10 λεπτά καλά ,μέχρι να αφρατέψουν.


2. Στη συνέχεια ρίχνετε τα αυγά ένα-ένα και το κονιάκ.


3. Ζεσταίνετε ελαφρώς το γάλα και διαλύετε μέσα το κρεμόριο, το προσθέτετε στο μείγμα και ανακατεύετε πολύ καλά. Ρίχνετε το ξύσμα λεμονιού και τη μαστίχα και στη συνέχεια το αλεύρι τμηματικά έως ότου γίνει μια λεία και ωραία ζύμη.


4. Βουτυρώνετε ένα ταψί 32-34 εκατοστά περίπου , ρίχνετε τη ζύμη, πασπαλίζετε με την αμυγδαλόψυχα και ψήνετε για 1 ώρα περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 - 200 βαθμούς.


5. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη ή την αφήνετε ως έχει.


ΧΡΗΣΙΜΟ

 

Εναλλακτικά μπορείτε να γαρνίρετε με ένα απλό γλάσο σοκολάτας, που θα φτιάξετε με κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος και μέλι ανθέων



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face